SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Henki ja luomakunnan pelastus - viikonloppu Enonkosken luostariyhteisössä 26.-28.4.

Mitä kristillinen hengellisyys voi antaa keskellä ekologista kriisiä?

Ekumeeninen hiljaisuuden ja pohdinnan viikonloppu Enonkosken luostariyhteisössä

pe-su 26.-28.4.2019

 

Elämme keskellä vakavaa ekologista kriisiä. Monet kärsivät ympäristöahdistuksesta. Kristilliset kirkot voivat tuoda toivon sanomaa – mutta mihin toivo perustuu? Mitä annettavaa kristillisellä hengellisyydellä ja kristittyjen yhteisöillä on tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa?

 

Viikonlopun aikana on tarkoitus varata aikaa monipuolisille aivoriihille siitä, mikä voi olla kirkkojen ominta antia ekologisen tasapainon tavoittelussa. Kuulemme pieniä alustuksia eri kirkkokuntien näkökulmista (ainakin ortodoksisen, adventtikirkon ja luterilaisen) ja pohdimme millaisia uusia ulottuvuuksia voidaan tuoda kirkkojen ympäristötyöhön ja vaikuttamistoimintaan yhteiskunnassa. Päivien mittaan vietämme rukoushetkiä luonnossa ja luostariyhteisön kappelissa, kuulostelemme aikamme vakavia haasteita myös Raamatun ja hiljaisen rukouksen perinteen äärellä.

 

Hinta täysihoidolla 150 €.

 

 

Järjestäjät: Enonkosken luterilainen luostariyhteisö yhteistyössä Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja Kuopion Ortodoksisen seurakunnan kanssa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 4.4. mennessä luostariyhteisön pappi Pauliina Kainulainen, tai 040-834 1088.Lahjoitukset - Donationer
Pienkeräysnumero - Insamlingsnummer: Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta /Finland förutom på Åland RA/2020/1618
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors