SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeeninen iltakirkko Marian kappelissa Levillä 23.8.2017

Suomen Ekumeenisen Neuvoston satavuotisjuhlavuoden merkeissä kokoonnutaan ekumeeniseen iltakirkkoon Levitunturin juurelle Marian kappeliin keskiviikkona 23.8. klo 18.00. 

 

Levitunturin Marian kappelin alttariseinän taideteokset muodostavat ristin, kaikkien kristittyjen yhteisen tunnuksen. Jokaisessa teoksessa on kristittyjen yhteiseen symbolimaalimaan kuuluvat kuva-aiheet. 

 

Kappelin Kristusikoni on jo nyt edesmenneen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Johanneksen lahja. Ikonin takana olevissa saatesanoissa todetaan mm. Tämä papyrukselle Kreikassa maalattu Kristusikoni on lahjoitettu Marian kappeliin kristittyjen yhteisen rukouksen vertauskuvana ja merkkinä yhteydestämme Kristuksessa.

 

Tervetulosanat

Kirkkoherra Mika Niskanen

 

Ortodoksinen ehtoopalvelus

Isä Rauno Pietarinen

Kanttori Anneli Pietarinen

 

Puhe

Hallintosihteeri Sirpa-Maija Vuorinen, SEN

 

Sanaa ja tunturimessulauluja

Kirkkoherra Mika Niskanen

Kanttori Mirjami Hiltunen

 

Päätössiunaus

 

Kirkkokahvit

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen iltakirkkoon!

 

Kittilän ev.-lut. seurakunta

Lapin ortodoksinen seurakunta

Suomen NNKY-liitto

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

 

Sata vuotta – eikä suotta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto saavuttaa syksyllä sadan vuoden iän. Pienestä alusta on kehittynyt nykyinen SEN, jossa kaikki Suomessa toimivat kirkkokunnat ovat mukana aktiivisina toimijoina.

 

Ekumenia on elämää – ei sen enempää, eikä vähempää. Ekumenia on Jumalan tahdon toteuttamista jokaisen kristityn arjessa ja juhlassa. Ekumenia perustuu Jeesuksen jäähyväisrukoukseen (Joh. 17).

Peräti neljä kertaa Jeesus rukoilee, että hänen opetuslapsensa olisivat yhtä (jakeet 11, 21, 22, 23).

 

Ekumeeniset pyrkimykset eivät ole joidenkin erityisharrastus vaan koko kristinuskon ytimestä nousevaa Jumalan tahdon toteuttamista. Ekumenia kuuluu kaikille ja pääsemme toteuttamaan sitä kukin omalla paikkakunnallamme, kun kutsumme eri kirkkokuntien kristittyjä oman seurakuntamme tilaisuuksiin, kun astumme toisten kirkkokuntien sakraalitiloihin, kun rukoilemme toistemme puolesta ja elämme sovussa.


2017-08-23 Ekumeeninen iltakirkko


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors           Puh / Tfn +358 40 1425 190