SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Poimintoja SEN:n syksystä

Miten vastaanotamme uudet suomalaiset seurakunnissa? Paikallisekumeeninen foorumi Espoossa 27.9.

Paikallisekumeeninen foorumi kokoaa yhteen eri puolilla maatamme toimivia ekumeenisten työryhmien jäseniä ja ekumeniasta kiinnostuneita. Valtakunnallisen ekumeenisen neuvoston ja paikallisten työryhmien vuorovaikutus ja yhteydenpito saavat foorumissa konkreettisen muodon. Vuoden 2019 foorumin teema on maahanmuuttajien vastaanottaminen seurakunnissa.

Ilmoittautuminen 19.9. mennessä sähköisellä lomakkeella: 
Lisätietoja ja ohjelma: 

Facebookissa: 

Tervetuloa!


Ekumeeninen vaellus Porvoosta Paavin metsään Tyysteriin. Kuva Marko Tervaportti.

Vielä ehtii ehdottaa vuoden Ekumeenista tekoa

Mikä on mielestäsi vuoden 2019 Ekumeeninen teko? Tunnustus myönnetään vuosittain tapahtumalle, hankkeelle tai idealle. Sen voi saada niin yksittäinen henkilö kuin ryhmä tai järjestö, seurakunta tai seurakunnat yhdessä. Sillä voidaan palkita uusia ideoita tai ekumeenista jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä. Kaikki voivat tehdä ehdotuksia tunnustuksen saajaksi. Ehdotukset osoitetaan Suomen Ekumeenisen Neuvoston hallitukselle 31.8. mennessä:

Lue lisää: 

 

Kristillinen avioliitto ekumeenisessa valossa -seminaari 10.9. Helsingissä

Avioliittotutkija ja pappi Emma Audas (ev.-lut.) puhuu SEN:n ruotsinkielisen jaoston ekumeenisessa avioliittoa käsittelevässä seminaarissa tiistaina 10. syyskuuta klo 12-15 Bethel-kirkossa, Erottaja 1, Helsinki.  Seminaariin kutsutaan kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen edustajia sekä muita kiinnostuneita. Puheenvuoron jälkeen osallistujilla on mahdollisuus esittää ​​kommentteja ja kysymyksiä. Ilmoittautumiset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen 9. syyskuuta mennessä.

 

Ekumeeninen vastuuviikko 2019-2020: Ihmisoikeuspuolustajat

Ekumeenista Vastuuviikkoa vietetään 20.-27.10.2019 teemalla ihmisoikeuspuolustajat. Kampanjassa käsitellään ihmisoikeuksien puolustamisen tärkeyttä, yksilöiden mahdollisuutta toimia ihmisoikeuksien puolesta ja kannustetaan seurakuntalaisia puolustamaan ihmisoikeuksia käytännöllisten toimintojen avulla. Samalla nostetaan esiin ihmisoikeuspuolustajia, jotka toimivat omissa yhteisöissään muutoksen puolesta. Syksyn aikana kaikkiin seurakuntiin lähetetään mainos ja otteita Ekumeenisen vastuuviikon aineistosta.

 

YK:n päivä ja Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä

Ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä, eli toinen rukouspäivä, 24.10. on osa Vastuuviikon ohjelmaa. Vastuuviikon ekumeeninen radiojumalanpalvelus toimitetaan Porvoon tuomiokirkossa su 20.10. klo 18:00 ja kuullaan YLE Radio 1:ltä su 27.10. klo 11:00. Vastuuviikon Tuomasmessu toimitetaan Helsingissä Mikeal Agricolan kirkossa su 27.10. klo 18:00 ja kuullaan suorana lähetyksenä Radio Deiltä ja Tuomasmessu livestä: Tervetuloa!

 
He kohtelivat meitä tavattoman ystävällisesti - Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko 2020

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään taas 18.25.1.2020. Rukousviikon materiaali on tällä kertaa valmisteltu Maltalla ja viikon teema on vieraanvaraisuus ja viikkoa vietetäänkin vapaasti käännetyn pääotsikon ”He kohtelivat meitä tavattoman ystävällisesti” alla Apostolien tekojen 28:1 innoittamina. Rukousviikon hartausmateriaalia käännetään parhaillaan suomeksi ja julkaistaan SEN:n sivulla sekä suomeksi että ruotsiksi marras-joulukuussa.

 

Turvaa kirkosta -ohjeistus seurakunnille

SEN:n kesäkuussa julkaisema uudistettu ohjeistus kirkkoturvan järjestämiseen on tarkoitettu avuksi ja tueksi seurakuntien työntekijöille ja vapaaehtoisille tilanteessa, jossa yksittäinen henkilö tai perhe kääntyy kirkon tai kristillisen yhteisön puoleen hakeakseen turvaa, apua ja tukea kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan.

Ohjeistus verkossa: 


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors           Puh / Tfn +358 40 1425 190