SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Missionshelgen 2021: Tro och otro

Den kristna gemensamma ekumeniska missionshelgen firar vi den 9 -10.10.2021. Temat för detta år är Tro och otro. Kyrkorna får fira den gemensamma missionshelgen och bli påminda om att grunden för vår tro är den uppståndne Kristus. I evangelietexten inbjuder Jesus alla människor till sina efterföljare: ” Är någon törstig, så kom till mig och drick. Den som tror på mig, ur hans inre skall flyta strömmar av levande vatten, som skriften säger.” Han som kallar är Guds son. Han har lovat att ge evigt liv åt dem, som tror på Honom.

 

 Gud älskade världen så mycket att han gav oss sin Son. Tro på Kristus är också en gåva som vi får ge vidare åt andra.

 

Den ekumeniska missionshelgen kan firas med andra kyrkosamfund. Den gemensamma tron på Kristus förenar alla kristna över samfundsgränserna. Man kan också dela tron med andra. Missionshelgens material är inte bundet till en viss tidpunkt, utan kan användas också i andra sammanhang.

 

Missionshelgens material har sammanställts av en arbetsgrupp med representanter från Ekumeniska Rådet i Finland, Finska Missionsrådet samt Finska Frikyrkorådet (SVKN).


Välsignad ekumenisk missionshelg. Låt den bli en högtid, som berättar om Guds kärlek och om vår gemensamma tro på Kristus.

 

Mayvor Wärn-Rancken

generalsekreterare

Ekumeniska Rådet i FinlandLadda ned materialet som pdf:

lahetyspyha_2021_missionshelg(1).pdfSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.