SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

19.1.2016, rukousviikon TOINEN PÄIVÄ, Kutsuttuina ilosanoman tuojiksi

Radio tower, Peter Tyrrell.

Jes. 61:1–4 Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman.

 

Ps. 133 Miten hyvä ja kaunis onkaan veljesten yhteinen, sopuisa elämä!

 

Fil. 2:1–5 Tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli.

Joh. 15:9–12 Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.

 

Kommentaari

Neuvostoaikana kristityt eivät voineet toimia Latvian julkisessa mediassa. Itsenäistymisen jälkeen Latvian valtion radio alkoi lähettää kristillisiä ohjelmia, joiden fokuksena oli ykseys ja lähetys ja jotka antoivat eri kirkkojen johtajille mahdollisuuden kohdata toisiaan. Tämä keskinäisen kunnioituksen, rakkauden ja ilon julkinen todistus vaikutti Latvian ekumeenisen elämän henkeen. Latvian valtion radion kristillisten ohjelmien alkuunpanijoiden kokemus innoitti tätä tutkiskelua.

 

  • Evankeliumin ilo kutsuu kristittyjä elämään todeksi Jesajan ennustusta: "Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman." Me kaipaamme sitä, että Hyvä Sanoma saisi parantaa murtuneet sydämemme ja vapauttaa meidät kaikesta siitä, mikä meitä sitoo ja vangitsee.
  • Kun murehdimme omaa kärsimystämme, meiltä voi puuttua into julista sitä iloa, joka tulee Jeesukselta. Jopa silloin, kun koemme, ettemme voi antaa kenellekään yhtään mitään, mutta todistamme siitä vähästä mitä meillä on, Jeesus moninkertaistaa sen meissä ja niissä, jotka ovat ympärillämme.
  • Jeesus sanoo evankeliumissa: "Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä." Tällä tavoin me löydämme hänen ilonsa meissä, niin että meidän ilomme tulisi täydelliseksi. Tämä molemminpuolinen rakkaus ja molemminpuolinen ilo ovat ykseyden rukouksen sydämessä. Niin kuin psalminkirjoittaja sanoo: "Miten hyvä ja kaunis onkaan veljesten yhteinen, sopuisa elämä!"

 

Kysymykset

  • Mikä tukahduttaa ilon maailmassa ja kirkoissa?
  • Mitä voimme ottaa vastaan toisilta kristityiltä niin, että Jeesuksen ilo olisi meissä ja tekisi meistä Hyvän Sanoman todistajia?

 

Rukous

Rakkauden Jumala, katso meidän tahtoomme palvella sinua hengellisestä köyhyydestämme ja rajallisista kyvyistämme huolimatta. Täytä sydäntemme syvimmät kaipuut läsnäolollasi. Täytä murtuneet sydämemme parantavalla rakkaudellasi niin, että me voisimme rakastaa siten kuin sinä olet rakastanut meitä. Anna meille ykseyden lahja, että voisimme palvella sinua iloiten ja jakaa rakkautesi kaikkien kanssa. Tätä pyydämme Poikasi Jeesuksen Kristuksen meidän Herramme nimessä.

Aamen.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.