SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

25.1.2016, rukousviikon KAHDEKSAS PÄIVÄ: Sydämet ykseydestä hehkuen 

Jes. 52:7–9 Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman.

 

Ps. 30 Sinä muutit itkuvirteni karkeloksi

 

Kol. 1:27–29 Miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus keskellänne.

Luuk. 24:13–36 Ja hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu.

 

Kommentaari


Latvian eri kirkot ovat voineet evankelioida yhdessä käyttäen hyväkseen anglikaanisessa Bromptonin Pyhän Kolminaisuuden kirkossa Lontoossa kehitettyä Alfa-kurssia. Tämän ohjelman kautta uskoon tulleet latvialaiset ovat pysyneet avoimina oppiakseen ja rikastuakseen toisten kristittyjen yhteisöjen lahjoista. Tämä kokemus innoitti seuraavat tutkiskelut.

 

  • Jerusalemista Emmausta kohti lähteneet pettyneet opetuslapset ovat menettäneet toivonsa siitä, että Jeesus on Messias ja jättävät siksi taakseen oman yhteisönsä. Tämä on eroamisen ja eristäytymisen matka.
  • Sitä vastoin he palaavat Jerusalemiin täynnä toivoa evankeliumi huulillaan. Tämä on ylösnousemuksen viesti, joka ajaa heidät takaisin yhteisönsä keskelle ja perheväen yhteyteen.
  • Kristityt koettavat niin usein evankelioida kilpailumielellä toiveenaan täyttää omat kirkkonsa. Kunnianhimo voittaa tuolloin sen toiveen, että toiset saisivat kuulla evankeliumin elävän antavan sanoman. Tosi evankeliointi on matka Emmauksesta Jerusalemiin, matka eristäytymisestä ykseyteen.

 

Kysymykset

  • Mitkä pettymykset eristävät meitä toisistamme?
  • Mitä lahjoja (aloitteita, toimintatapoja ja ohjelmia) voimme ottaa vastaan toisilta kristillisiltä yhteisöiltä?

 

Rukous

Herra Jeesus, sinä olet saanut sydämemme hehkumaan ja lähettänyt meidät tielle veljiemme ja sisartemme luo ilosanoma huulillamme. Anna meidän nähdä, että toivo ja kuuliaisuus käskyillesi johtaa aina kansasi suurempaan ykseyteen.

Aamen.

____

 

Kuva: Bill Davenport, Stained Glass from Wolfville Baptist Church Wolfville, Nova Scotia, CanadaSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.