SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

4. päivä Ekumeeninen rukousviikko 21.1 2018

Toivo ja parantuminen

 

Jesaja 9:1-6a 

Suuri on hänen valtansa, ja rauha on loputon

Psalmi 34:2–15 

Pyri sopuun, rakenna rauhaa

Ilm. 7:13–17 

Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet

Joh. 14:25–27 

Minä jätän teille rauhan

 

Väkivalta on Karibialla ongelma, johon kirkot on kutsuttu vastaamaan. Karibian murhatilastot ovat hälyttävän korkeita, joka johtuu paljolti kotiväkivallasta, jengisodista ja muista rikollisuuden muodoista. Joissakin paikoin myös itsensä vahingoittaminen ja itsemurhien määrä ovat kasvussa.

 

Mietiskely

Jumalan lupaama valtakunta, jota Jeesus julisti ja joka toteutui hänen toiminnassaan, on vanhurskauden, rauhan ja ilon valtakunta Pyhässä Hengessä. Mitä tarkoittaa tämä hyvä uutinen väkivallan pimeyteen vangituille? Profeetan näyssä kirkkaus loistaa niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa. Mutta kuinka kristityt voivat tuoda Jeesuksen valon niille, jotka elävät koti- ja jengiväkivallan pimeydessä? Minkä toivon kristityt voivat tarjota? On osa surullista todellisuutta, että kristittyjen jakaantuminen toimii vastakkaisena merkkinä, joka estää toivon viestimistä.

 

Eri kirkkojen ja tunnustusten välinen rauhan ja sovinnon etsiminen on tätä vastaan. Kun kristityt kamppailevat ykseyden puolesta ristiriitaisessa maailmassa, he tarjoavat sille merkin sovinnosta. Kristityt, jotka kieltäytyvät hyväksymästä etuoikeuden ja statuksen logiikkaa, ja jotka kieltäytyvät vähättelemästä toisia ja heidän yhteisöjään, todistavat Jumalan valtakunnan rauhasta, jossa Karitsa johtaa pyhiä elämän vetten lähteille. Tätä rauhaa maailma tarvitsee. Se tuo väkivallan runtelemille parannuksen ja lohdutuksen.

 

Rukous

Kaiken lohdutuksen ja toivon Jumala, sinun ylösnousemuksesi kukisti ristin väkivallan. 

Anna meidän olla kansanasi näkyvä merkki siitä, että sinä voitat maailman väkivallan.

Tätä rukoilemme ylösnousseen Herramme nimessä.

Aamen.

 

Voimallas Herra

osoitat maassamme,

suunnan osoitat oikean.

Vaikka raskas on tie,

niin ei harhaan se vie,

sen meille osoitat voimallasi.


Kuva: Catholic Church in Mexico, Michel Marin, FreeimagesSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.