SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Abrahamin tyttäret vai Eevan?

Mikä meitä yhdistää – mikä erottaa? Juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvista keskusteltiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja NNKY-liiton järjestämässä seminaarissa 5.10.2008 Helsingissä.

 

Naisjaoston puheenjohtaja, pastori Eija Kemppi toivotti osanottajat tervetulleiksi. Hän kertoi, että juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvia esitellään tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta, mutta myös elämää arjessa ja juhlassa käsitellään. Olisiko Eevan tyttäret kuitenkin ollut parempi nimi seminaarille?, pohdiskeli pastori Kemppi. Eeva juontuu heprean elävää tai kaikkien elävien äitiä tarkoittavasta sanasta. Naisten käynnistämästä uskontodialogista on rohkaisevia kokemuksia muualta Euroopasta. Se tapahtuu usein käytännön tasolla ja luo yhteyttä. Tällainen on tarpeen meilläkin, erityisesti näinä aikoina tarvitsemme keskustelua ja toimia elämän suojelemiseksi.

 

Lue lisää: klikkaa .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors