SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Abrahamin tyttäret vai Eevan?

Mikä meitä yhdistää – mikä erottaa? Juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvista keskusteltiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja NNKY-liiton järjestämässä seminaarissa 5.10.2008 Helsingissä.

 

Naisjaoston puheenjohtaja, pastori Eija Kemppi toivotti osanottajat tervetulleiksi. Hän kertoi, että juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvia esitellään tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta, mutta myös elämää arjessa ja juhlassa käsitellään. Olisiko Eevan tyttäret kuitenkin ollut parempi nimi seminaarille?, pohdiskeli pastori Kemppi. Eeva juontuu heprean elävää tai kaikkien elävien äitiä tarkoittavasta sanasta. Naisten käynnistämästä uskontodialogista on rohkaisevia kokemuksia muualta Euroopasta. Se tapahtuu usein käytännön tasolla ja luo yhteyttä. Tällainen on tarpeen meilläkin, erityisesti näinä aikoina tarvitsemme keskustelua ja toimia elämän suojelemiseksi.

 

Lue lisää: klikkaa .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.