SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ajankohtaista SEN:ssa

Pääsihteerin tervehdys

Nimeni on Mayvor Wärn-Rancken ja olen Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) uusi pääsihteeri. Olen Finlands svenska metodistikyrkanin pastori. Olen toiminut myös piirikunnanjohtajana sekä omassa kirkossani että Suomen Metodistikirkossa. Koulutukseltani olen teologian maisteri, pääaineeni on käytännön teologia. Olen myös ratkaisukeskeinen työnohjaaja.  Harrastuksiini kuuluu musiikki, käsityöt, lukeminen ja luonnossa liikkuminen.Ota rohkeasti yhteyttä, vierailemme mahdollisuuksien mukaan myös seurakunnissa ja järjestöissä, toimistolaisten yhteystiedot löydät sivuiltamme:

Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää – Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko 18.-25. tammikuuta

Vuoden 2021 rukousviikon kansainvälinen materiaali on valmisteltu Grandchampin luostariyhteisössä Sveitsissä ja viikon teema tulee Johanneksen evankeliumin 15. luvusta.
Rukousviikon aineisto suomeksi

Aineisto sisältää:

 ja 


Visuaalista viestintäaineistoa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan ja .

 

Ekumeenisella rukousviikolla tapahtuu

Rukousviikolla tapahtuu monilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, tässä muutama tilaisuus, joihin voi osallistua etänä:

·         Webinaari: Kristittyjen ykseyden rukouspäivänä maanantaina 18.1. klo 10-12.30 Helsingin ekumeeninen toimikunta järjestää webinaarin liittyen rauhantyöhön ja kirkkojen rooliin rauhan välittäjinä. Lyhyet alustuspuheenvuorot aiheesta kuullaan Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtajalta Tarja Kantolalta sekä SEN:n pääsihteeriltä Mayvor Wärn-Ranckenilta.

·         Rukousviikon radiojumalanpalvelus Olarin kirkosta Espoosta lähetetään 24.1. klo 11 .

·         Ekumeenisin rukousviikon Tuomasmessu on kuultavissa verkossa 24.1. klo 18. Radioinnin tarjoaa .

 

Neuvoston visio- ja strategiatyö käynnissä

SEN on käynnistänyt visio- ja strategiatyöskentelyn, jonka tavoitteena on entistä vahvemmat yhteydet ja fokusoituneemmat tukimuodot kristittyjen yhteistyölle vuosina 2022-2024. Strategiatyöskentely on toiminnan keskeinen painopiste vuonna 2021 ja tähtäämme siihen, että strategia tulee Neuvoston vahvistettavaksi syyskokouksessa 2.11.2021. Pääsihteeri luotsaa työskentelyä yhteistyössä SEN:n hallituksen kanssa. Strategiatyö on koko Neuvoston yhteinen projekti, joten kutsumme kaikkien jäsenyhteisöjen edustajat mukaan työhön viimeistään kevätkokouksessa 21.4., jolloin strategiaa työstetään isommalla joukolla.

Muuta ajankohtaista SEN:n toimistolla

SEN:n hallitus on valinnut Vastuuviikon koordinaattorin sijaiseksi TM Sarah Tiaisen. Hän aloittaa työt 1.3.2021. Sarah kertoo itsestään: ”Olen TM ja pastori Finlands svenska metodistkyrkanissa. Minä ja perheeni, johon kuuluu mies ja kaksi lasta, asumme Kokkolassa. laulun ja musiikin lisäksi kiinnostuksenkohteisiini kuuluu liikunta sauvakävelyn ja toiminnallisen harjoittelun muodossa. Pidän uuden oppimisesta ja erityisesti sydäntäni lähellä on johtamisen kehittäminen, sekä omalla kohdallani että organisaatiotasolla. Elävä ekumenia tapahtuu ruohonjuuritasolla ja voin ilokseni sanoa, että minulla on siitä kokemusta sekä ajalta jolloin työskentelin Turussa että nykyisessä työssäni Pietarsaaressa ja Kokkolassa. Odotan innolla osallistumista ekumeeniseen työhön Suomessa Vastuuviikon koordinaattorina.”

Onko yhteisölläsi ekumeenista ilmoitettavaa SEN:n uuteen uutiskirjeeseen?

Julkaisemme entiseen tapaan mahdollisuuksien mukaan kirkkojen ja kumppanuusjärjestöjen ekumeenisia uutisia verkkosivustollamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Uudessa uutiskirjeessä on myös jatkossa mahdollisuus jakaa ekumeenista tietoa neljä kertaa vuodessa. Toimisto varaa oikeuden valita ja toimittaa julkaistavat sisällöt, sillä tilaa on rajallisesti. Materiaalia (kuvia, tekstiä) voi lähettää osoitteeseen: sen(at)ekumenia.fi. Ensimmäinen uutiskirje ilmestyy keväällä 2021.

 

 

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Facebook:

Instagram:

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.