SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Anna minulle toivottu isänmaa, arkkipiispa Leo Eveline Fadayelin hautauspalveluksessa 13.1.

 

Isoäiti Eveline Fadayelin hautauspalvelusta vietettiin tänään 13. tammikuuta Pyhän Eliaan kirkossa Helsingissä. Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo korosti puheessaan, että olemme ihmisinä luotuja tähän maailmaan vain hetkeksi ja elämme odottaen kuoleman jälkeistä iankaikkisuutta Jumalan yhteydessä. Pyrkimyksenämme on elää etsien toivottua isänmaata Jumalan valtakunnassa ja seurata Hänen kutsuaan takaisin paratiisin ikuiseksi asukkaaksi.

 

Ortodoksisen hautajaispalveluksessa lauletaan Anna minulle toivottu isänmaa ja tee minut taas paratiisin asukkaaksi. Arkkipiispa totesi myös, että suomalaisessa yhteiskunnassa olemme vieraantumassa perheen rakkauden, eheyden ja yhteyden pyrkimyksestä.

 

- Perheyhteisöä keskeisemmäksi ovat nousemassa yksilön ja ydinperheen korostaminen. Evelinen perheen tapa toimia nosti esille perhekäsityksen, joka on katoamassa Pohjoismaista. Yhteiskunnan yksilöllistyminen haastaa kirkkomme pitämään yllä yhteisöllisyyden periaatteita, joihin kuuluvat perhekäsityksen laaja ymmärtäminen ja vastuu lähimmäisistä.

 

Lue arkkipiispan puhe, klikkaa.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.