SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Arkkipiispat paheksuvat harkitsematon tempoilua isoäitien oleskelulupa-asiassa

 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma ja ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ovat seuranneet tyrmistyneinä iäkkäiden äitien Irina Antonovan ja Eveline Fadayelin maasta käännyttämisen uutta vaihetta.


Vain muutama viikko sitten näille perheille luvattiin korkealta poliittiselta tasolta, että asia hoituu kesään mennessä lainmuutoksen kautta. Tällä perusteella poliisi päätti olla kiirehtimättä asiassa, arkkipiispat toteavat. Nyt tiedetään, että lainmuutos on vireillä, mutta yhtäkkiä isoäitien karkottamisella on kiire.

Mikä asiassa on muuttunut kuukaudessa, arkkipiispat kysyvät. Järkevä odottelu ei uhkaisi maamme oikeusjärjestelmää, mutta harkitsematon tempoilu on arkkipiispojen mielestä sekä yleisen oikeustajun että lainsäädäntömme hengen vastaista. (KT 27.5.2010)Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.