SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Arvokeskustelua ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia ilmiötä - nostoja SuomiAreenan ohjelmasta

Suomalaiset kristilliset yhteisöt ovat mukana monissa keskustelussa SuomiAreenassa Porissa 27.-30.2023. SuomiAreenan tarkoitus on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville, jotta meillä olisi enemmän ratkaisuja ja vähemmän ongelmia. Tapahtumat ja sisällöt ovat osallistujille maksuttomia, niitä voi seurata paikan päällä, katsoa suorana tai tallenteena MTV Katsomosta. Areenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki. Seuraavassa muutamia nostoja ohjelmasta:


Nuoruus kaupan - groomingin vaarat
tiistaina 27.6. klo 13.00
SuomiAreena, Kaupungintalon pihalava

Suomen Pelastusarmeijan tämän vuoden nykyajan orjuuden ja ihmiskaupan vastaisen työn toimintasuunnitelman painopiste on tuoda esille sosiaalisen median turvallinen käyttö lasten- ja nuorten parissa ja siihen liittyvä ennaltaehkäisevä työ.

 

 

Saako uskonto näkyä työpaikalla? – Uskontolukutaito moninaisuuden edistämisessä
to 29.6.2023 klo 17:00 – 17:45
SuomiAreena, Eetunaukion lava, Pori / MTV Katsomo

Uskonto on monelle luonnollinen osa arkielämää – silti se koetaan Suomessa vain yksityisasiana. Uskontojen moninaisuudesta ei ole riittävää ymmärrystä työelämässä. Työntekijän pukeutuminen tai pyhäpäivien huomioiminen voivat aiheuttaa hämmennystä. Paneelissa pohditaan, saako uskonto näkyä työpaikalla ja miten uskontolukutaitoa voidaan käyttää työkaluna moninaisuuden edistämiseen ja ymmärtämiseen erilaisissa työyhteisöissä.Suomen evankelis-luterilainen kirkko on uskonnonvapauden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kutsunut Porin SuomiAreenaan monipuolisen joukon asiantuntijavieraita keskustelemaan vapaudesta ja sen eri ulottuvuuksista. SuomiAreena-viikon aikana haetaan vastauksia kysymykseen, mitkä vapaudet vaativat erityistä huomiota, tekoja ja puolestapuhujia juuri nyt ja tulevina vuosina. Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.