SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Design-kalenteri tukee ekumeenista yhdistystoimintaa - Joensuun NNKY:n kalenteri nyt tilattavissa


Hinta talkooperiaatteella tehdylle kalenterille on kohtuullinen, 20 euroa - kaikki kalenterimyynnistä saatu tulo menee 100-prosenttisena Joensuun NNKY-yhdistykselle - tilauksia voi tehdä heti sähköpostilla osoitteeseen   

 

Sirkka Vepsä, Joensuun NNKY:n puheenjohtaja, kertoo kalenterista:

 

Suunnittelimme oman yhdistyksemme NNKY-kalenterin liittomme luvalla ja siunauksella käyttäen liiton virallista logoa ja liiton värejä, joiden sävyissä naisfiguurit kantavat päässään ja ympärillään maamme vakavasti uhanalaisia kasveja. Kalenterin jokainen kuukausi on uniikkia, taiteellista työtä, taiteilija (myös biologin koulutus) on graafinen suunnittelija Armi Jaloniemi, hän on yhdistyksemme johtokunnan jäsen, jokaiselle kuukaudelle sijoitimme kokoamiani yhdistyksemme aatteen ja ekumenian mukaisia teesejä. 


Jokainen aistikkaasti esteettinen Armi Jaloniemen luoma design-sivu ja jokaisen kuukauden uniikki kuva ovat paljon puhuvia, jokainen on yhtäaikaa sekä symboli-  että rituaalikielen sanaton tulkki. Koko kalenterihan on lisäksi vakavasti uhanalaisen, lähes kadotetun oman, mansikkaisen lapsuuden maisemamme kaipauksen ja sen paratiillisten elämän lähteiden, uhanalaisten ja katoamassa nyt olevien kasvien koti. Kuukauden kuvat ovat kuin sanaton kirja, kuin evankeliumi, ilosanoma luomakunnan voimasta ja ihmisten osasta kaikkeudessa, kuvia katsellessa me jokainen olemme kuin lukutaidottomia, sillä kuvat eivät osu vain tähän hetkeen, eivätkä ainoastaan kerro koronatappioiden tuomasta rahavirtojen tyrehtymisestä uutista vain meidän yhdistyksestämme, meidän talousahdingostamme maailmalle, vaan ne kattavat paljon laajemmalti ja uudesta näkulmasta inhimillistä ihmisenä olemisen haasteita täynnä olevaa osaamme luomakunnassa. Seinäkalenterin painatamme ympäristöystävälliselle paperille,  ja niitä valmistetaan print-on-demand -periaatteella tilausten mukaan.

 

 

Kalenteritilauksia voi tehdä heti sähköpostilla osoitteeseen Armi Jaloniemi, 

Lisäksi tilauksia voi tehdä NNKY-yhdistykseen soitolla puhelimitse arkisin klo 11-14, puhelinnumero 050 387 8950.

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.