SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ecumenical and Interreligious Challenges – systemaatikot Helsingissä

Konferenssin osanottajat kokoontuivat vigiliapalvelukseen Uspenskin katedraaliin. Vigilian jälkeen isä Teo Merrras esitteli katedraalia ja kertoi ortodoksisesta kirkosta Suomessa.Pyhän Andreaan nuorisokuoro lauloi vigiliapalveluksessa. Kuoro lauloi myös konferenssiväelle rukouksen Monia armorikkaita vuosia. Kuoron johtajana Joakim Pietarinen.

 

Helsingissä järjestettiin 7.-10.2016 pohjoismainen systemaattisen teologian konferenssi Konferenssin teema oli ”Ecumenical and Interreligious Challenges” ja tapahtuma keräsi noin sata osanottajaa eri puolilta pohjoismaita. Konferenssi keskittyi pohtimaan reformaatiota niin ekumeenisesta, tämän ajan eurooppalaisesta kuin kansainvälisestäkin näkökulmasta. Samalla keskeinen teema olivat uskontojen väliset suhteet ja pakolaisuus.

 

Konferenssissa kysyttiin mm. mitä tämän ajan reformaatio on ja mistä tarvitsemme vapautusta tai muutosta. Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri Olav Fykse Tveit nosti esiin uskon näkökulmia palveluun ja vaikuttamiseen KMN:n työssä. Ruotsin arkkipiispa Antje Jackelén muistutti saarnassaan Tuomiokirkossa, että elämämme laatu liittyy suhteittemme laatuun. Siksi meidän pitäisi välittää siitä, millä tavoin olemme suhteessa itseemme, toisiimme, ihmiskuntaan ja luontoon, historiaamme ja tulevaisuuteemme sekä kaiken olemisen perustaan, Jumalaan.

 – Kasteen vesistä syntyy ihmisiä, jotka on kutsuttu suhteeseen sen voiman kanssa, joka tuo paranemisen olemassaolomme syvyyksiin – Jumalan, Luojan, Vapauttajan ja Elämän Antajan kanssa. 

 

Lauantai-iltana 9.1. vietettiin ekumeenista ja uskontojenvälistä iltaa Uspenskin katedraalissa ja kryptassa. Myös Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen esitteli suomalaista näköalaa ekumeeniseen yhteistyöhön.

 

Konferenssin järjestelytoimikunnassa suomalaisia edustivat apulaisprofessori Ville Päivänsalo, dosentti Pamela Slotte ja TT Heta Hurskainen.

 

Kuvat: Juha Lampinen.

 

Lue lisää .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.