SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeeninen rukousviikko 2019: Kuudes päivä

Hänen nimensä on Herra Sebaot

Jer. 10: 12–16
Markus 16:14–15

 

Mietiskely

Luotu maailma julistaa Jumalan ihmeellistä voimaa. Jumala suuruus tulee näkyväksi luomakunnassa ja sen kautta: ”Hänen nimensä on Herra Sebaot.”


Kohtaamme tänä päivänä kuitenkin vakavan ekologisen kriisin, joka uhkaa koko luonnon selviytymistä. Ahneus on ajanut monet ihmiset hyväksikäyttämään luomakuntaa yli sen kestokyvyn. Metsiä kaadetaan kehityksen nimissä ja saasteet tuhoavat maan, ilman, virrat ja meret tehden maataloudesta mahdotonta, raikkaasta juomavedestä saavuttamatonta ja johtaen eläinten kuolemaan. Tässä kontekstissa on syytä muistaa, kuinka Jeesus ylösnousemuksensa jälkeen valtuutti opetuslapsensa julistamaan evankeliumia ”kaikille luoduille”. Mikään luomakunnan osa ei jää Jumalan suunnitelman ulkopuolelle tehdä uudeksi kaiken. Niinpä meidän tulee kääntyä taipumuksestamme hyväksikäyttää luontoa sen arvostukseen ja sovintoon luomakunnan kanssa.

 

Eri uskontojen edustajien keskuudessa syntyneet liikkeet niin Indonesiassa kuin muuallakin innoittavat kristittyjä tukemaan ekologisia kirkkoja ja puhumaan ympäristön hyväksikäyttöä vastaan. Tämä liittää kristityt todistamaan Luojastaan, sillä ”hän on luonut kaiken”. Kun liitymme yhdessä toisten kristittyjen kanssa puolustamaan yhteistä kotiamme maata, emme vain osallistu aktivismiin, vaan täytämme Herran käskyn julistaa hyvää sanomaa Jumalan parantavasta ja uudistavasta rakkaudesta kaikkia luotuja kohtaan.

 

Rukous

Rakastava Jumala.
Sanasi voimalla kaikki syntyi.
Me kiitämme sinua maailmankaikkeudesta,
joka julistaa sinun kunniaasi, kauneuttasi ja hyvyyttäsi.
Anna meille viisautta vaeltaa nöyrästi maailmassa
ja olla yhdessä hyvän sanomasi profeettoja kaikille luoduille.
Aamen.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.