SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeeninen rukousviikko 2019: Neljäs päivä

Tyytykää siihen, mitä teillä on

Hepr. 13: 1–5
Matt. 6: 25–34

 

Mietiskely

Heprealaiskirjeen kirjoittaja varoittaa ylenpalttisesta rakkaudesta rahaa ja materiaalisia asioita kohtaan. Samaan aikaan kun meillä on taipumus ajatella, ettei meillä koskaan ole kylliksi, muistuttaa teksti meitä Jumalan huolenpidosta ja vakuuttaa, ettei hän koskaan hylkää luomaansa.

 

Maan, jokien ja merien hedelmien kautta Jumalan hyvyys tarjoaa meille riittävästi ruokaa ja raikasta vettä ylläpitämään kaikki elävät olennot ja kuitenkin monet ihmiset kärsivät näiden perustarpeiden puutteesta. Inhimillinen heikkous ja ahneus johtavat usein korruptioon, epäoikeudenmukaisuuteen, köyhyyteen ja nälkään. Rahan, ruoan ja luonnonvarojen kerääminen ja kartuttaminen itselle tai omalle kansakunnalle tai etniselle ryhmälle voi houkuttaa sen sijaan, että huolehtisimme toisista ja jakaisimme ne heidän kanssaan.

 

Jeesus kuitenkin opettaa, ettei meidän tule pääasiallisesti huolehtia materiaalisista asioista. Pikemminkin meidän tulisi etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja sen arvoja luottaen siihen, että meidän taivaallinen Isämme pitää meistä huolen. Viime vuosina jotkin Indonesian kirkot ovat pitäneet huolta maaseudun pienistä kirkoista tukien niitä eri tavoin taloudellisesti, inhimillisesti ja koulutuksen kautta. Tällä yksinkertaisella ja käytännöllisellä molemminpuolisen rakkauden esimerkillä ne ovat osoittaneet ykseyttä muiden kristittyjen kanssa, mikä on Jumalan lahja Kirkolleen. Yksinkertainen elämä, jossa ei keskitytä hankkimaan rahaa yli omien tarpeiden tai rohmuta varoja tulevaisuutta varten, voi auttaa meitä tekemään maapallosta, yhteisestä kodistamme, oikeudenmukaisemman paikan.

 

Rukous

Myötätuntoinen Jumala,
me kiitämme sinua ylenpalttisista lahjoistasi.
Anna meidän armossasi ottaa vastaan kaikki siunauksesi
yksinkertaisuudessa ja nöyrässä kiitollisuudessa.
Tee meistä tyytyväisiä ja valmiita jakamaan toisten tarvitsevien kanssa niin,
että kaikki voivat kokea ykseyttä sinusta virtaavassa rakkaudessa,
meidän Kolmiyhteinen Jumalamme,
joka elät ja hallitset nyt ja ikuisesti.
Aamen.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.