SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeenisen rukousviikon neljäs päivä, 21.1.2014 

Maple Leaf in Cathedral Grove, Vancouver Island, Luciano Burtini, sxc.hu.

 

Yhdessä… me todistamme, että Jumala on uskollinen

 

Valitusvirret 3:19–26

Herran armoa on se, että vielä elämme

Psalmi 57:7–11

Jumalan uskollisuus ulottuu ylös pilviin

Heprealaiskirje 10:19-25

Hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava

Luukas 1:67–75

Armossaan hän on katsonut kansansa puoleen

 

Kolme kohtaa pohdittavaksi

 

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen ikuinen ykseys vetää meitä lähemmäksi toisiamme Jumalan rakkaudessa ja kutsuu meitä ottamaan osaa Jumalan työhön maailmassa, joka on rakkautta, armoa ja oikeutta. Armo ja oikeus eivät ole erotetut Jumalassa, vaan ovat pikemminkin liittyneet yhteen hänen kestävässä rakkaudessaan, joka on tullut julki Jumalan liitossa meidän ja koko luomakunnan kanssa.

 

Tuoreena isänä Sakarias todistaa Jumalan armon ilmestymisestä, kun Jumala pitää lupauksensa Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen. Jumala on uskollinen pyhälle liitolleen.

 

Jatkaessamme rukoustamme kirkon ykseyden puolesta emme saa lyödä laimin yhteisiä kokoontumisiamme ja toistemme kannustamista rohkaisemalla toinen toistamme rakkauteen ja hyviin tekoihin sanomalla: ”Jumala on uskollinen.”

 

Kysymykset

 

- Millä tavoin olet tunnistanut Jumalan uskollisuuden omassa elämässäsi ja yhteisösi elämässä kuluneen vuoden aikana?

- Miten Jumalan uskollisuus innostaa meitä tavoittelemaan kristittyjen ykseyttä?

 

Rukous

 

Uskollinen Jumala, me kiitämme sinua kestävästä rakkaudestasi ja uskollisuudestasi, joka ulottuu ylös pilviin. Täytä meidät luottamuksella lupauksiisi, kun työtä tehden ja kirkkosi näkyvän ykseyden puolesta rukoillen odotamme iloisessa toivossa. Tätä rukoilemme Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta, Pyhän Hengen voimassa, yksi Jumala, nyt ja ikuisesti. Aamen. Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.