SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumeniaa tabloidin verran - lue lisää

Jumalan hyvyys kutsuu meitä yhteyteen. Yhteys on osallisuutta. Sen merkitys avautuu rakkaudesta. Rakkaus avaa yhteyden toiseen ihmiseen, luomakunnan kauneuteen ja oman elämämme merkitykseen. Ihmisinä etsimme rakkautta ja pyrimme yhteen. Olemuksemme syvin ulottuvuus toteutuu rakkaudessa.

 

Kristittyinä uskomme, että Jumala on rakkaus. Tätä rakkautta Jeesus kuvaa kauniisti ylimmäispapillisessa rukouksessaan: Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun.

 

Hän itse on puutteellisen hyvyys, ja ottaa ihmisen kuorman kannettavakseen. Hän jää luoksemme asumaan. Osallisuutemme Kristukseen on osallisuutta Jumalaan. Ekumeniassa on kyse tästä kaikkein oleellisimmista.

 

SEN:n pääsihteeri Mari-Anna Auvinen kirjoittaa mm. näin Ekumenia-lehden pääkirjoituksessa Pyhiinvaellus samaan suuntaan.


Tabloidi ilmestyi Kotimaa-lehden liitteenä 5.10.2017. Se on Suomen Ekumeenisen Neuvoston satavuotisjuhlavuoden julkaisu. Lue lisää alta.

Ekumenia 5.10.2017.pdf Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.