SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ekumenian ystävät – 1500 tykkää – SEN näkyviin

Facebook-sivun Ekumenian ystävät 1500 tykkääjän saldo täyttyi tänään 15.3.2016. Kiitos teille kaikille tonniviidellesadalle. Seuraava tavoite on 2000 tykkääjää. Nyt kun tuhatviisisataa tykkääjää on koossa, olemme päättäneet siirtyä takaisin juurille ja laittaa fanisivun nimeksi Suomen Ekumeeninen Neuvosto – Finnish Ecumenical Council.

 

EY-sivu perustettiin syksyllä 2010 ja tuolloin FB toimi enemmän yksityistä yhteydenpitoa varten. Sitä se on toki vieläkin, mutta yhä enenevässä määrin FB:ssa on järjestöjen, säätiöiden, seurojen, firmojen jne sivuja. 

 

Facebook jakaa laajaa informaatiota julkaisuista, artikkeleista, tapahtumista, väylistä ja visioista. Ja kun tapaamme henkilöitä seminaareissa, konferensseissa ja tapahtumissa, solmimme FB-suhteet ja näin tallessa ollaan. Yhteys voidaan hilata esiin tarvittaessa ja viesti kulkee, vaikkei sähköpostiosoitetta tiedetäkään. Kätevää ja helpottavaa.

 

Vuonna 2010 elettiin aikaa, jolloin some ei vielä ollut kovin somaa. Ainakin minä olin hieman epäileväinen, että mitenkä kunnianarvoisa Suomen Ekumeeninen Neuvosto voikaan liittyä Facebookiin. Itse olin liittynyt siihen 2009 ja vielä siihen aikaan kysymys oli täysin yksityisten toiminnasta. Muistan olleeni Kepan somekurssilla ja siellä oli Punaisen Ristin edustaja ja hehkutti, että SPR on Facebookissa. Se tuntui ihmeelliseltä ja hieman oudolta monen kurssilaisen mielestä. Kun nyt tuota ajattelee, ei voi muuta kuin todeta, että ajat muuttuvat ja me niiden mukana.

 

Syksyllä 2010 kirkkoherra Arto Penttinen ehdotti, että SEN:n tulisi luoda oma Facebook-sivu. Innostuin, mutta myös epäröin. Tuli myös mieleeni vanha hyvä hanke perustaa Ekumenian ystävät ry. Siinä oli ajatuksena se, että kuka vaan ekumenian ystävä voi liittyä yhdistykseen. Moni yksityishenkilö nimittäin kyselee, että miten voisi liittyä ekumeeniseen liikkeeseen oikein konkreettisesti ja miten voisi tukea tätä työtä. Aikanaan EY pyrki vastaamaan haasteeseen, mutta yhdistyksen kuoriutuminen jäi lopulta vaiheeseen.

 

Ekumenian Ystävät sai siis kodin Facebookista. täyttyi pari vuotta sitten. Sivun tiedoissa kerrotaan, että kysymyksessä on SEN:n fanisivu, mutta sitähän ei helposti huomaa. Monet ovat aprikoineet, että onko SENillä sivua Facebookissa tai että voisi jo olla. Olemme päättäneet, että sivun nimi on 15.3.2016 alkaen Suomen Ekumeeninen Neuvosto – Finnish Ecumenical Council (valitettavasti kentän merkkimäärä ei riittänyt ruotsinkielisen nimen otsikointiin). Päätös on syntynyt ekumeenisen ystävyyden hengessä vastauksena kentän kutsuun.

 

Toivomme, ettei tykkääjien määrä vähene vaan lisääntyy voimakkaasti.

 

Ekumenian ystävät

Sirpa-Maija Vuorinen, sivun ylläpitäjät ja SEN:n muu henkilökunta

 

____

Kuva: Tree, Gosia Siechowicz, Freeimages.



Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.