SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Euroopan helluntailaisilla historiallinen lähetyskonferenssi

Lähes tuhat osanottajaa kokoontui Budapestiin 27.-30.7.2011 väliseksi ajaksi Euroopan helluntailaisten ensimmäiseen yhteiseen lähetyskonferenssiin. Heitä on tullut niin Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Amerikasta kuin Lähi-Idästäkin.

 

Impact Now 2011-konferenssin järjestäjinä olivat (PEF) sekä Pentecostal European Mission (PEM), molemmat nuorisojärjestöineen. Konferenssin isäntä oli Unkarin helluntaikirkon varapresidentti Imre Pinter.

 

Pentecostal European Fellowship on 51 eurooppalaisen helluntailiikkeen keskusjärjestö. Sen puheenjohtaja on saksalainen Ingolf Ellssel ja sihteerinä Suomen Helluntaikirkon tiedottaja Esko Matikainen.

 

Pentecostal European Mission (PEM) on lähetystyöhön keskittyvä yhteistyöelin, jolla on yhteydet myös muualle maailmaan. Sen puheenjohtaja on vanhempi neuvonantaja DMin Arto Hämäläinen ja Veera Tikkakoski on sen koordinaattori.

 

- Impact Now 2011-konferenssiin osallistui satoja nuoria, lähetystyöntekijöitä, pastoreita, liikemiehiä ja jopa lapsia, tapahtuman puheenjohtaja Arto Hämäläinen kertoo. Se pidettiin Budapestin metropolialueella sijaitsevan Gödöllön 18.000 opiskelijan yliopiston kampusaluella.

 

Suomesta ja Baltian maista konferenssiin osallistui 200 lasta. Jippii!–kuorolla ja orkesterilla oli siellä omat konserttinsa ja ohjelmansa.

 

Konferenssin ohjelmaan kuului 45 työpajaa, joissa käsiteltiin laajasti lähetystyötä. Niissä oli myös erityiskoulutusta esimerkiksi liikemiehille.

 

Konferenssin viisi keskeistä tilaisuutta lähetettiin nettitelevision kautta suorana, jolloin ne olivat nähtävissä kaikkialla maailmassa.

 

Eräs konferenssin puhujista oli (OM) perustaja ja pitkäaikainen johtaja George Verwer. OM on tullut tunnetuksi toisenlaista tavoista julistaa kristillistä sanomaa. Järjestöllä on ollut mm. kaksi laivaa, Logos ja Doulos.

 

Afrikkalaista näkökulmaa toi  pääsihteeri Lazarus Chakwera. Hän on myös Africa Assemblies of Godin sekä Evangelical Alliance of Malawin puheenjohtaja.

 

Konferenssin päätöspäivänä osanottajat hajaantuivat eri seurakuntiin jumalanpalveluksiin. Pinterin seurakunnassa saarnasi Dave Wells, joka vastaa tulevien Lontoon olympialaisten hengellisestä toiminnasta. Hän oli samassa vastuussa (caplain) jo Vancouverin talviolympialaisissa.

 

 

Tapahtuman kotisivu:

Tapahtuman blogit ja kuva-aineisto:

 

Budapestiin kokoontui nuoria kaikkialta Euroopasta ja jopa kauempaa. Kuva: Riku Turunen.
Budapestiin kokoontui nuoria kaikkialta Euroopasta...
Impact Now 2011 -tapahtuman yleisöä. Kuva: Heikki Korhonen.
Impact Now 2011 -tapahtuman yleisöä. Kuva: Heikki...
Konferenssin pääsihteeri oli suomalainen DMin Arto Hämäläinen FIDA:sta. Kuva: Riku Turunen.
Konferenssin pääsihteeri oli suomalainen DMin Arto...
Chakwera Lazarus (MW). Kuva: Heikki Korhonen.
Chakwera Lazarus (MW). Kuva: Heikki Korhonen.
George Verwer. Kuva: Heikki Korhonen.
George Verwer. Kuva: Heikki Korhonen.
Jesus Revolution esiintyi Deak Ferencessä. Kuva: Heikki Korhonen.
Jesus Revolution esiintyi Deak Ferencessä. Kuva: H...
Jesus Revolution tanssi. Kuva: Heikki Korhonen.
Jesus Revolution tanssi. Kuva: Heikki Korhonen.
Jippii!-kuoro ja orkesteri. Kuva: Heikki Korhonen.
Jippii!-kuoro ja orkesteri. Kuva: Heikki Korhonen.
Jumalanpalvelusta. Kuva: Riku Turunen.
Jumalanpalvelusta. Kuva: Riku Turunen.
Katukeskustelua. Kuva:Heikki Korhonen
Katukeskustelua. Kuva:Heikki Korhonen
Työryhmätyöskentelyä. Kuva: Riku Turunen.
Työryhmätyöskentelyä. Kuva: Riku Turunen.
Sari Essayah (FI) ja David Vandeput (BE) vetivät "Having a voice - serving God and people in the political Arena" -työpajaa.Kuva: Heikki Korhonen.
Sari Essayah (FI) ja David Vandeput (BE) vetivät "...
Suomalaisten Tino Varjolan ja Miranda Vuolasrannan sekä ranskalaisen Rene Zanellaton aiheena oli Euroopan romaniväestön saavuttaminen. Kuva: Heikki Korhonen.
Suomalaisten Tino Varjolan ja Miranda Vuolasrannan...


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.