SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Filantropian toimistotilojen siunaus

Suomen ortodoksisen kirkon diakonia ja lähetystyön järjestön Filantropian uudet toimitilat Helsingin Pasilassa siunattiin käyttöön keskiviikkona 17.5.2023. Siunaamisen toimitti Filantropian hallituksen jäsen isä Petri Korhonen ja kanttorina toimi hallituksen puheenjohtaja Ilona Lehmus. Paikalla olivat piispa Sergei, Suomessa väitöskirjaansa valmisteleva isä Evangelos Keniasta ja yhteistyökumppaneita. Suomen Ekumeenisen Neuvoston toimistolta osallistui koordinaattori Suvi-Tuulia Vaara.
 
Avara ja valoisa toimistotila on ollut järjestön käytössä vuoden alusta alkaen ja tavarat ovat pikkuhiljaa löytäneet paikkansa. Järjestön tarkoituksena on syventää Suomen ortodoksisessa kirkossa ja sen jäsenistössä diakonia-, lähetys- ja lähimmäisvastuuta. Se toimii ulkomailla Etiopiassa, Keniassa, Ugandassa ja Syyriassa. Filantropia on SEN:n kumppanuusjärjestö. 

Kenialaisen ikoninmaalauskulttuurin kehittäminen on osa Filantropian tekemää lähetystyötä 2020-luvulla. 
Filantropia työhön voi tutustua esimerkiksi uuden kautta.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.