SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Helsingin tuomasmessu rukousviikolla 19.1.2014


Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko ja Pyhän Henrinkin muistopäivä olivat Tuomasmessun aiheina Helsingin Mikael Agricolan kirkossa 19.1. Saarnan piti SEN:n pääsihteeri, isä Heikki Huttunen (ort.). Messun toimittajina, avustajina ja koko seurakuntana oli runsas ekumenian ystävien joukko. Messu on katsottavissa Agricola-tv:stä sunnuntaihin 26.1. asti.


Messun kokoajana oli Sanna-Marja Tuomi, esirukousjohtajna Matti Peiponen, liturgina Henri Järvinen. Musiikista vastasi Ville Myllykoski & Katajainen kansa -yhtye. Tuomaskuoroa johti Inna Vintturi. Tekstinlukijoina olivat Sirpa-Maija Vuorinen ja Perry Johansson.

 

Isä Heikki pohdiskeli, että miksi Pyhän Henrikin elämänkulku onkaan meillä Suomessa niin tuntematon. Henrikin elämänkerta on ensimmäinen Suomessa julkaistu opus. Elämänkertaa lukiessaan on isä Heikki tunnistanut yhteisen evankeliumin ja yhteisen Kristuksen seuraamisen.

 

– Kysymyksessä on aidon kristillisen marttyyrin elämänkerta. Siinä on muun muassa kertomuksia ihmeistä, joita on tapahtunut heille, jotka ovat turvautuneet Pyhän Henrikin esirukouksiin.

– Mitä on marttyyrius? Miten suhtaudumme tämän ajan marttyyreihin? Ehkäpä jopa pienellä vaivautuneisuudella.

– Kun luemme marttyyrikertomuksia alkaen Stefanoksesta, huomaamme, että ne ovat  Pyhää Henkeä täynnä

– Marttyyri näkee taivaat avoinna. Hän tietää mitä on tulossa.

– Kristitty marttyyri rukoilee telottajiensa puolesta.

– Kristitty marttyyri samaistuu Herransa tiehen.

– Marttyyrin tie on sakramentaalinen tie, tie jossa uskon salaisuus on läsnä. Tie, jossa todistajan tie voittaa väkivallan.

– Tie avaa näyn, jossa Jumala näkyy ja josta rakkaus virtaa meille asti.

 

Klikkaa Tuomasmessun logoa alla, niin pääset siirtymään messuun. Isä Heikin saarna alkaa kohdassa 47.20.

 

 
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.