SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ilmastonmuutoksen ratkaisut keskiöön - tervetuloa keskustelemaan polttavista kysymyksistä vaikuttavuusviikolla 7.-10. joulukuuta

Ilmaston ja Ilmakehän osaamiskeskus (Atmosphere and Climate Competence Center, ACCC) järjestää 7.-10. joulukuuta 2021 vaikuttavuusviikon, joka tarjoaa ajankohtaisia esityksiä ja keskusteluareenan ilmastonmuutoksen ratkaisuihin liittyen.

 

Puheenvuoroja voi seurata rekisteröitymättä striimin välityksellä: 

 Ajantasainen ohjelma löytyy .

 

Tilaisuus on jatkumoa 2019 järjestetylle Sofia Forum Suomi -ilmastotapahtumalle, jossa Suomen Ekumeeninen Neuvosto oli yksi pääjärjestäjistä. Tämän vuoden tapahtumassa Suomen Ekumeeninen Neuvosto toimii yhteistyökumppanina ja jäsenyhteisöjemme edustajat ovat lämpimästi tervetulleista kaikille avoimeen, maksuttomaan ohjelmaan. Tapahtuma on kansainvälinen ja pääkieli on englanti.

 

Tapahtuma alkaa tiistaina 7.12. venäläisen fyysikon Sergej Zilitinkevichin muistoseminaarilla. Päivän aikana kuulemme Ziltinkevichin kollegoiden esityksiä ja jaamme ensimmäisen kansainvälisen Zilitinkevich-tiedepalkinnon.


Keskiviikkona 8.12 ohjelmassa on ilmastonmuutoksen ratkaisuihin liittyviä alustuksia ja työryhmiä, jotka voivat olla erityisen mielenkiintoisia SEN:n jäsenistölle. 

Ilmoittautuessaan voi alustavasti ilmoittautua tiettyyn teemaan.  Kaikille teemoille ja osallistujille pidetään yhteinen avausistunto, jonka kesto noin 30-45 min. Tämän jälkeen jakaudutaan noin 10-15 osallistujan työryhmiin (Erätauko-menetelmä), osin teemoittain, osin tarkoituksellisesti "pakkaa sekoittaen" ja lopuksi, aikataulun puitteissa, esitellään ryhmien tulosten yhteenvedot. Tilaisuuden hybridiluonne eli etä- ja paikan päällä osallistumisen yhdistelmä on huomioitava siten, että työryhmät ovat  *joko* paikan päällä -ryhmiä *tai* etäryhmiä. Yksittäinen 10-15 osallistujan ryhmä ei siten ole hybridi, vaan jompi kumpi. 

 

Torstaina 9.12 keskitymme Arktisen alueeseen ilmastonmuutokseen. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan ja osallistumaan kansainvälisen tutkijayhteisön keskusteluun. 

 

Perjantaina 10.12. kuulemme yhteiskuntavaikuttajien kuten arkkipiispan Tapio Luoman puheenvuoron ja Opetus- ja Ympäristöministeriöiden kansliapäälliköiden näkemyksiä  ja  "ilmastotoimet kansalaisten ja yhteisöjen näkökulmasta" -paneelikeskustelun.

 

Tarkempi ohjelma päivittyy. 

 

Tilaisuus järjestetään Helsingin Vuosaaressa Kulttuurikeskus Sofiassa COVID19-tilanne huomioiden. Tilaisuutta voi myös seurata etänä ja osallistua Zoomin kautta työryhmiin.

 

Ilmoittautumiset 8.11. mennessä osoitteessa:  

 

Taustaa

Suomen Ekumeeninen Neuvosto yhteistyössä Helsingin yliopiston Ilmakehätutkimuskeskuksen (INAR), Sitran ja Kulttuurikeskus Sofian kanssa järjesti Sofia Forum Suomi -ilmastotapahtuman 9.–10.12.2019. Foorumin kokosi eri alojen yhteiskuntavaikuttajia ja asiantuntijoita keskustelemaan konkreettisia ratkaisumalleista maapallon suuren haasteen eli ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Sofia Forum Suomi keräsi noin sata osanottajaa ja Forumin loppuraporttiin voi tutustua .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.