SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ilmastonmuutoksen ratkaisut keskiöön - tervetuloa keskustelemaan polttavista kysymyksistä vaikuttavuusviikolla joulukuussa

Ilmaston ja Ilmakehän osaamiskeskus (Atmosphere and Climate Competence Center, ACCC) järjestää 7.-10. joulukuuta 2021 vaikuttavuusviikon, joka tarjoaa ajankohtaisia esityksiä ja keskusteluareenan ilmastonmuutoksen ratkaisuihin liittyen.

 

Tilaisuus on jatkumoa 2019 järjestetylle Sofia Forum Suomi -ilmastotapahtumalle, jossa Suomen Ekumeeninen Neuvosto oli yksi pääjärjestäjistä. Tämän vuoden tapahtumassa Suomen Ekumeeninen Neuvosto toimii yhteistyökumppanina ja jäsenyhteisöjemme edustajat ovat lämpimästi tervetulleista kaikille avoimeen, maksuttomaan ohjelmaan. Tapahtuma on kansainvälinen ja pääkieli on englanti.

 

Tapahtuma alkaa tiistaina 7.12. venäläisen fyysikon Sergej Zilitinkevich muistoseminaarilla. Keskiviikkona 8.12 on ilmastonmuutoksen ratkaisuihin liittyviä alustuksia ja työryhmiä, jotka voivat olla erityisen mielenkiintoisia SEN:n jäsenistölle. Torstaina keskitytään Arktisen alueen ilmastonmuutokseen ja perjantaina kuullaan yhteiskuntavaikuttajien kuten SEN:n puheenjohtajan arkkipiispan Tapio Luoman puheenvuoro ja "Ilmastotoimet kansalaisten ja yhteisöjen näkökulmasta" paneelikeskustelu.

 

Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuussa. Ilmoittautuminen on mahdollista jo nyt, jotta järjestäjät voivat suunnitella ohjelman parhaalla mahdollisella tavalla sekä paikan päälle tulijoille että etäosallistujille. Tilaisuus järjestetään Helsingin Vuosaaressa Kulttuurikeskus Sofiassa COVID19-tilanne huomioiden. Tilaisuutta voi myös seurata etänä ja osallistua Zoomin kautta työryhmiin.

 

Rekisteröitymislinkki:  

 

Taustaa

Suomen Ekumeeninen Neuvosto yhteistyössä Helsingin yliopiston Ilmakehätutkimuskeskuksen (INAR), SITRA:n ja Kulttuurikeskus Sofian kanssa järjesti Sofia Forum Suomi -ilmastotapahtuman 9.–10.12.2019. Foorumin kokosi eri alojen yhteiskuntavaikuttajia ja asiantuntijoita keskustelemaan konkreettisia ratkaisumalleista maapallon suuren haasteen eli ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Sofia Forum Suomi keräsi noin sata osanottajaa ja Forumin loppuraporttiin voi tutustua .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.