SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

International Review of Mission luovutettiin kardinaali Peter Turksonille

Kesäillassa omenapuun alla. Vasemmalta Tuula Sääksi, Anu ja Petri Merenlahti, Ilkka Sipiläinen, Raimo Goyarrola, kardinaali Peter Turkson, Sakari Pöntinen, Mari-Anna Pöntinen, Samuli Pöntinen, Stephen Bevans, Jyri Komulainen ja Nina Jokiniemi.

Professori Stephen Bevans ja pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen luovuttavat julkaisun.Kardinaali Turkson kiittää julkaisusta.Paavillisen oikeuden ja rauhan neuvoston johtaja, kardinaali Peter Turkson Vatikaanista vieraili maassamme ulkoasiainministeriön kutsumana 20.–22.5.2016. Hän oli pääpuhujana kahdessa seminaarissa, tutustui oman kirkkonsa toimintaan Suomessa piispa Teemu Sipon isännöimänä. Ohjelmassa oli myös Kirkon ulkomaanavun ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston järjestämiä tapaamisia.

 

 

 

 

 

 

 

Teologitapaamisessa lauantai-iltana 21.5. keskusteltiin vapaamuoitoisesti teologisista ja muista teemoista. Tämänvuotinen omenapuiden erityisen runsas kukinta kauniissa puutarhassa loi miellyttävät ulkoiset puitteet kiintoisalle tapaamiselle. 

 

Kardinaalille luovutettiin Kirkkojen maailmanneuvoston missiologisen aikakauskirjan . Se analysoi Pyhän isän missiologista asiakirjaa Evangelii Gaudium (Evankeliumin ilo) ja sen näkökulmia muihin ekumeenisiin asiakirjoihin.

 

Artikkelinkirjoittajia on 23, joista suomalaisia pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen ja professori Mika Vähäkangas. Aikakauskirjan on toimittanut TT Jooseop Keum yhteistyössä professori Stephen Bevansin kanssa.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.