SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Jumala loi kaiken hyväksi  - Maailman rukouspäivä

Surinamelaisen Alice Pomstra-Elmontin taideteos Jumalainen lahja on Maailman rukouspäivän tunnuskuva vuonna 2018.

Maailman rukouspäivää eli naisten rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina. Suomessa rukouspäivän viettoa koordinoi .


Helsingissä 2.3. 2018 rukouspäivän ekumeenisen hartauden järjestivät eri kristillisten tahojen naiset: Natasha Vaalgamaa Helsingin ev.lut. tuomiokirkkoseurakunnasta, Kati Kivistö Pelastusarmeijasta, Tuula Siimes Metodistikirkosta, Katri Malmi Helsingin ekumeenisesta toimikunnasta, Anne Lagerstedt NNKY:stä ja Liisa Tojkander Sansasta. Musiikista vastasivat viulisti Meri-Sofia Lakopoulos ja kanttori Inka Kinnunen. Suntiona toimi Eija Stålhandske.

 

Vuoden 2018 rukouspäivämateriaali tuli Surinamesta. Teemana oli ”Jumala loi kaiken hyväksi”   ja koko hartaus käsittelikin oikeudenmukaisuutta ja luomakunnan kunnioittamista. Hartaus sisälsi surinamilaisten naisten kertomuksia arjestaan, maansa rikkaista luonnonvaroista ja luonnon hyödyntämiseen liittyvistä huolenaiheista.

 

Yhteislaulun ja rukouksen lisäksi hartaudessa nähtiin pieni näytelmä, joka toi esiin roskaamisen ja muovijätteen tuottamat ympäristöongelmat. Hartauden osallistujat pääsivät pohtimaan, miten voivat itse vaalia luomakuntaa ja ideoita ja keinoja kertyi runsaasti.

 

Vuoden 2018 keräyskohde

tukee kristillisen koulun toimintaa Chennaissa (ent. Madras) Tamil Nadun osavaltiossa, Etelä-Intiassa. Koulun toiminnasta vastaa paikallinen vuonna 1987 perustettu Bethel Mission –järjestö, jota johtaa pastori Vijaya Frederick. Koulussa on tällä hetkellä esikoulu ja luokat 1-5. Oppilaita on noin 80 ja he ovat alueen köyhimmistä perheistä.

 

Maailman rukouspäivän keräystuotto ohjataan ensisijaisesti uusien koulukirjojen hankkimiseen oppilaille keväällä 2018 ja toissijaisesti pihan remonttilainan takaisinmaksamiseen. Viime vuosina monsuunisateiden ja pyörremyrskyjen aiheuttamat tulvat ovat toistuvasti nousseet pihalle ja koulun alakertaan. Pihaa on nyt remontoitu kestämään tulvia paremmin, mitä varten jouduttiin ottamaan lainaa.
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.