SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Katekumenaatti - löytöretki aikuiseen uskoon

Ev.-lut. seurakuntien uusi toimintamalli, katekumenaatti, johdattaa etsijän noin vuoden mittaiselle löytöretkelle aikuiseen uskoon. Kirkkovuosi rytmittää vaellusta, jota kuljetaan 4–10 hengen ryhmässä ja jonka aikana pohditaan yhdessä uskon ja elämän kysymyksiä. Katekumenaatti perustuu kirkon pitkään perinteeseen, sen juuret ovat jo alkukirkon kasteopetuksessa. Aikuisten oppimisen mallina katekumenaatti on säilynyt ortodoksisen ja katolisen kirkon opetuksessa niin meillä kuin muualla. Se on nyt ajankohtaistunut myös luterilaisissa kirkoissa esimerkiksi Länsi-Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa.

 

Lue lisää: klikkaaSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.