SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

KETKO 2023-2024 alkaa syyskuussa - hyppää ekumenian lippulaivan kyytiin!

Haluaisitko tutustua erilaisiin kristillisiin perinteisiin ja pohtia ekumenian sekä kirkkojen kansainvälisen yhteistyön merkitystä omassa elämässäsi? Jos mielenkiintosi heräsi, Suomen Ekumeenisen Neuvoston Kansainvälisen ja Ekumeenisen Toiminnan KoulutusOhjelma on juuri sinua varten.

 

 

KETKO koostuu neljästä viikonvaihteesta ja pienistä kotitehtävistä, joiden aikana:

  • kuulet, mitä ekumenia on teoriassa, ja koet, mitä se on käytännössä;
  • olet eri kristillisten kirkkokuntien vieraana ja tutustut heidän jumalanpalveluselämäänsä;
  • kohtaat eri tavoin uskovia ja ajattelevia kristittyjä;
  • saat mahdollisuuden esittää sinua askarruttavia kysymyksiä eri traditioista ja ekumeniasta;
  • saat tietoa nuorten aikuisten ekumeenisista toimintamahdollisuuksista kansallisesti sekä kansainvälisesti.

 

Kurssiviikonvaihteet ovat:

  • Luterilainen ja ortodoksinen viikonvaihde 29.9.-1.10.2023
  • Katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde 17.-19.11.2023,
  • Vapaakristillinen viikonvaihde 19.-21.1.2024 sekä
  • Ekumeeninen viikonvaihde  15.-17.3.2024.

 

Kurssiviikonvaihteet alkavat perjantai-iltaisin ja päättyvät sunnuntaisin alkuillasta. Kurssi on intensiivinen, joten kurssin täysi suorittaminen edellyttää lähes täyttä läsnäoloa joka viikonvaihde. Kurssi järjestetään Helsingissä ja Joensuussa. Kurssi on maksuton, mutta matkat ja ruokailut osallistujat järjestävät itse. 

KETKO ei ole vain tuhti tietopaketti ja ekumeeninen elämys, vaan se antaa hyvät valmiudet osallistua ekumeeniseen toimintaan myöhemminkin. Koko kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

 

 Tämän lomakkeen kautta voit ilmoittautua Suomen ekumeenisen neuvoston järjestämälle ketkokurssille joko Helsinkiin tai Joensuuhun. Ilmoittautua voi 17.9.2023 saakka:

 


Hyppää nuorten ekumenian lippulaivan kyytiin! 


Suomen Ekumeeninen Neuvosto on järjestänyt Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelmaa Ketkoa vuodesta 1983 alkaen. Ketkokurssi toteutetaan vuosittain ja uusi kausi alkaa jälleen syyskuussa Helsingissä. Ketko sopii yli 18-vuotiaille, eri-ikäisille opiskelijoille sekä aihepiiristä muutoin kiinnostuneille. Ketkokurssi täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kurssi järjestetään uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen sekä Helsingissä että Joensuussa. 

 

 

Lisätietoja voit kysyä:


 

Kuvat: Samu-Ville Toivonen.

 

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.