SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketko kävi kylässä

Ketko-kurssin vierailu SEN:ssa 12.11.2016. Edessä koulutussihteerit Vilma Saarinen ja Anne Heikkinen ja heidän välissään pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen.

Kansainvälisen ekumeenisen toiminnan koulutusohjelman Ketkon kurssi on parhaillaan meneillään. Toinen koulutusviikonvaihde osuu viikonvaihteeseen 11.-13.11.2016. Perjantaina aloitettiin; lauantaina ja sunnuntaina kurssi jatkui. Viikonvaihteen sisältö keskittyy ortodoksisuuteen. Siihen sisältyi myös luento ekumeenisista sopimuksista.

 

Koulutussihteerit Vilma Saarinen ja Anne Heikkinen kertoivat, että ortodoksiseen viikonvaihteeseen on kuulunut kirkon esittely, jossa muun muassa on murrettu stereotypioita. Opiskelijat ovat saanet laajan tietoiskun kirkon historiasta. Myös kirkkomusiikkia eri aikakausilta on esitelty. Raamatun ja tradition väline suhde, siitä kuuleminen ja keskusteleminen kuuluvat koulutusohjelmaan. Ihmiskuvaa ja sosiaalieettisiä kysymyksiä on myös käsitelty. Sunnuntaina 13.11. kurssin osio päättyy liturgiaan Uspenskin katedraalissa.

 

Ekumenia toteutuu yhteistoimintana ja niinpä ortodoksiseen viikonvaihteeseen sisällytettiin myös luento ekumeenisista sopimuksista, joiden sisältöä valotti pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen. Luento pidettiin Kirkon (ev.-lut.) talossa Helsingin Etelärannassa. Samalla opiskelijat pääsivät tutustumaan Ev.-lut. kirkon talon kappeliin ja SEN:n toimistoon. SEN:n toimiston väki on perinteisesti saanut Ketko-kurssin vieraakseen, mikä ilahduttaa suuresti. Ekumenia etenee ja uusia toimijoita saadaan ekumenian vainiolle.

 

Sirpa-Maija VuorinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.