SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketkokurssi 2020-2021 - Ilmoittautuminen on alkanutOnko Helsingissäkin nunnia? Mitä ne armolahjat oikein ovat? Miltä suitsukkeet tuoksuvat? Mikä meitä erilaisia kristittyjä yhdistää? 
Haluaisitko tutustua erilaisiin kristillisiin perinteisiin ja pohtia ekumenian sekä kirkkojen kansainvälisen yhteistyön merkitystä omassa elämässäsi? Jos mielenkiintosi heräsi, Suomen Ekumeenisen Neuvoston Kansainvälisen ja Ekumeenisen Toiminnan KoulutusOhjelma on juuri sinua varten.

KETKO koostuu neljästä viikonvaihteesta ja pienistä kotitehtävistä, joiden aikana:
  • kuulet, mitä ekumenia on teoriassa, ja koet, mitä se on käytännössä;
  • olet eri kristillisten kirkkokuntien vieraana ja tutustut heidän jumalanpalveluselämäänsä;
  • kohtaat eri tavoin uskovia ja ajattelevia kristittyjä;
  • saat mahdollisuuden esittää sinua askarruttavia kysymyksiä eri traditioista ja ekumeniasta;
  • saat tietoa nuorten aikuisten ekumeenisista toimintamahdollisuuksista kansallisesti sekä kansainvälisesti.

Kurssiviikonvaihteet ovat:

luterilainen ja ortodoksinen viikonvaihde 23. - 25.10.2020,

katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde 20. - 22.11.2020,

vapaakristillinen viikonvaihde 22. - 24.1.2021 sekä

ekumeeninen viikonvaihde 19. - 21.3.2021.

 

 

Kurssiviikonvaihteet alkavat perjantai-iltaisin ja päättyvät sunnuntaisin alkuillasta. Kurssi on intensiivinen, joten kurssin täysi suorittaminen edellyttää lähes täyttä läsnäoloa joka viikonvaihde. Kurssi järjestetään Helsingin keskustassa, eri seurakuntien tiloissa. Kurssi on maksuton, mutta matkat ja ruokailut osallistujat järjestävät itse. Mikäli uudet kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan, toteutetaan kurssi etätoteutuksilla.


KETKO ei ole vain tuhti tietopaketti ja ekumeeninen elämys, vaan se antaa hyvät valmiudet osallistua ekumeeniseen toimintaan myöhemminkin. Koko kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

Ketkosihteereinä toimivat Mikko Salo ja Iida Leinonen.

Hyppää nuorten ekumenian lippulaivan kyytiin! Ilmoittaudu 30.9.2020 mennessä osoitteessa 

Lisätietoja voit kysyä


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.