SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketkokurssi 2021-2022 - ilmoittautuminen on alkanut!

Onko Helsingissäkin nunnia? Mitä ne armolahjat oikein ovat? Miltä suitsukkeet tuoksuvat? Mikä meitä erilaisia kristittyjä yhdistää? 
Haluaisitko tutustua erilaisiin kristillisiin perinteisiin ja pohtia ekumenian sekä kirkkojen kansainvälisen yhteistyön merkitystä omassa elämässäsi? Jos mielenkiintosi heräsi, Suomen Ekumeenisen Neuvoston Kansainvälisen ja Ekumeenisen Toiminnan KoulutusOhjelma on juuri sinua varten.

KETKO koostuu neljästä viikonvaihteesta ja pienistä kotitehtävistä, joiden aikana:
  • kuulet, mitä ekumenia on teoriassa, ja koet, mitä se on käytännössä;
  • olet eri kristillisten kirkkokuntien vieraana ja tutustut heidän jumalanpalveluselämäänsä;
  • kohtaat eri tavoin uskovia ja ajattelevia kristittyjä;
  • saat mahdollisuuden esittää sinua askarruttavia kysymyksiä eri traditioista ja ekumeniasta;
  • saat tietoa nuorten aikuisten ekumeenisista toimintamahdollisuuksista kansallisesti sekä kansainvälisesti.

Kurssiviikonvaihteet ovat:

  • luterilainen ja ortodoksinen viikonvaihde 22.- 24.10.2021,
  • katolinen ja anglikaaninen viikonvaihde 26.- 28.11.2021,
  • vapaakristillinen viikonvaihde 21.- 23.1.2022 sekä
  • ekumeeninen viikonvaihde 18.- 20.3.2022.

 

Kurssiviikonvaihteet alkavat perjantai-iltaisin ja päättyvät sunnuntaisin alkuillasta. Kurssi on intensiivinen, joten kurssin täysi suorittaminen edellyttää lähes täyttä läsnäoloa joka viikonvaihde. Kurssi järjestetään Helsingin keskustassa, eri seurakuntien tiloissa. Kurssi on maksuton, mutta matkat ja ruokailut osallistujat järjestävät itse. Mikäli uudet kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan, toteutetaan kurssi etätoteutuksilla.


KETKO ei ole vain tuhti tietopaketti ja ekumeeninen elämys, vaan se antaa hyvät valmiudet osallistua ekumeeniseen toimintaan myöhemminkin. Koko kurssin suorittamisesta saat todistuksen,  jolla on mm. saanut hyväksiluettua kursseja yliopistossa.

Pyrimme järjestämään kurssin läsnäolevalla toteutuksella, mutta rajoitukset huomioon ottaen olemme varautuneet myös etätoteutukseen.

Ketkosihteereinä toimivat Aino Vihonen ja Kristian Tienhaara.

Hyppää nuorten ekumenian lippulaivan kyytiin! Ilmoittaudu 10.10.2021 mennessä

Lisätietoja voit kysyä


Kuva: Ketkokurssi Helsingin ortodoksisen seurakunnan vieraana vuonna 2016.


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.