SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketkon kevätjuhla – kiitosten ja ruusujen aika

Virpi Paulanto kiitosten ja halusten kohteena.

Tänään sunnuntaina 19.3.2017 oli kevätjuhlapäivä ketkolaisille sekä Helsingissä että Joensuussa. Tällä erää on kuva-aineistoa ainoastaan Helsingin juhlasta, mutta vielä tulevat kuvat myös Joensuun päättäjäisistä. Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelman kurssin todistuksen sai tänään neljätoista henkilöä, joista kahdeksan kukitettiin Helsingissä ja kuusi Joensuussa.

 

Helsingin Ketkon päätöspäivä alkoi Helsingin vapaakirkossa jumalanpalveluksella ja tutustumisella seurakuntaan. EYCE:n hallituksen jäsen Sini Tyvi valotti Euroopan ekumeenisen nuorisoneuvoston toimintaa ja ajankohtaisia hankkeita. Päätösosio tapahtui ev.-lut. kirkon talossa Etelärannassa, jossa pääsihteeri   Mari-Anna Pöntinen luennoi teemasta: Ekumeniaa lähetyskentillä.

 

Koulutussihteeri Vilma Saarisen johdolla keskityttiin kertaamaan viimeisen koulutusviikonvaihteen kokemuksia. Palautteen jälkeen kokoonnuttiin talon kappeliin hartauteen, jonka toimittivat Mari-Anna Pöntinen, veli Gabriel Salmela OP ja Lapsi- ja nuorisotyön jaoston puheenjohtaja, pastori Sami Lehto.

He jakoivat myös todistukset.

 

Ketkon ovat Helsingissä kaudella 2016-2017 suorittaneet : Jere Hannikainen, Tiiu Himanen, Christer Jokela, Atte-Veikko Kemppainen, Riki Kuivalainen, Mika Manner, Eeva Väyrynen ja Hanna Ylikangas. Heille jaettiin todistukset.

 

Ketkokoorinaattori Virpi Paulanto on jättämässä luottamustehtävänsä Ketko-koulutuksen parissa. Virpiä kiitettiin ahkerasta, aikaansaavasta ja monipuolisesta toiminnasta Ketkon hyväksi. Hän toimi ennen koordinointia koulutussihteerinä 2014-2016. Virpi teki myös vuonna 2015 Diakonia-ammattikorkeakoulun ylemmän AMK-tutkinnon päättötyönä tutkimuksen: Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma Ketko ekumeenisen kasvatuksen välineenä. Hän on myös toiminut koulutusta kehittävässä SEN:n työryhmässä. Virpi Paulanto kertoo saaneensa ekumeniakärpäsen pureman omalla Ketko-kurssillaan 2009-2010. Sitä on kestänyt ja se kantaa vielä pitkälle. Siemen on kylvetty hyvään, vastaanottavaan maaperään.

 

Joensuun Ketkossa jaettiin tänään todistukset seuraaville: Sanni Frisk, Sanna Maunu, Tuomo Mäkelä, Maarit Nousiainen, Ville Peltonen ja Ilona Valkeajoki. Tästä tilaisuudesta kuvaa ja kertomusta myöhemmin.

 

Sirpa-Maija VuorinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.