SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ketkon kevätjuhla aurinkoisessa Helsingissä

Aurinkoinen Ketkon luokkakuva, kevät 2015.Vihdoinkin Ketko-todistus kädessä!Keskustelua piispan kanssa.

 

Studium Catholicumin varajohtajan, veli Gabrielin opetustuokiossa.Ketko-kurssin 2014–2015 neljäs ja samalla viimeinen viikonvaihde 14-15.3.2015 opetti ekumeenisen kokouksen julkilausuman tekemistä, tutustutti domikaanien historiaan ja nykypäivään Suomessa sekä Iona-yhteisön yhteisölliseen jumalanpalveluselämään. Sunnuntaina oli kurssin juhlallinen päätöstilaisuus katolisessa piispantalossa. Neljän viikonvaihteen kokoontumisten viimeinen oli yhteinen Joensuun ja Helsingin ketkolaisille.

 

Lauantaina pidettiin tiiviit luennot ja sunnuntaina osallistuttiin piispa Teemu Sipon johdolla toimitettuun messuun Pyhän Henrikin katedraalissa. Kurssin todistustenjako, päätöspuheet ja juhlakahvitus pidettiin katolisen kirkon piispantalossa piispa Teemun isännöimänä.

 

Piispallisen kahvitarjoilun yhteydessä käytiin mielenkiintoinen keskustelu, jossa jokainen vuorollaan kertoi vaikutelmistaan ja sai esittää piispalle kysymyksiä. Piispa Teemu vastaili selkeästi, omalla miellyttävällä, nöyrän huumorintajuisella tyylillään.

 

Pääsihteeri Heikki Huttunen, piispa Teemu, Ketko-koordinaattori Annamari Muikku, Ketko-sihteerit Virpi Paulanto, Jenni Tabell ja Noora Mattila jakoivat todistukset kurssilaisia kiittäen ja kannustaen. Kurssi päättyi yhteiseen ryhmäkuvaan kevätauringon paisteessa. 

 

Nuorisojaosto kiittää piispa Teemua vieraanvaraisuudesta ja yhteistyökumppaneita sekä Ketko-sihteereitä kurssin toteuttamisesta kristittyjen yhteyttä ja ykseyttä edistäen.

 

Mikä on Ketko?

 

Ketko on Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma. Se on Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaoston järjestämää, rekisteröityä koulutusta.

 

Ergonom..eko… EKUMENIA, mikä se on? Metodistin metodit? Missä on luterilaisen kansankirkon kirkkokansa? Onko Helsingissä nunnia? Mikä on tabernaakkeli? Mitä helluntailainen tekee helluntaina? Entä adventisti adventtina? Mistä vapaakirkko on vapaa? Millaisia aseita käytetään pelastusarmeijassa? Pelikaani, publikaani, anglikaani? Porvoon sopimus, mikä se on? Roomalais-, kreikkalais-, vai vanhakatolinen? Mikä meitä yhdistää?

 

Haluaisitko saada vastaukset näihin kysymyksiin ja pohtia lisää kristillisiin kirkkokuntiin ja yhteisöihin, ekumeniaan tai kansainvälisyyteen liittyviä kysymyksiä? Jos mielenkiintosi heräsi, Ketko on kuin luotu sinua varten. Ketko™ eli Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma on tarkoitettu kaikille ekumeniasta sekä kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneille, erityisesti 18–30-vuotiaille, mutta ikä ei ole este koulutukseen osallistumiseen.

 

Ketko koostuu neljästä viikonvaihteesta:

  • Luterilais-anglikaaninen
  • Ortodoksinen
  • Vapaakristillinen
  • Katolinen

 

Näiden aikana:

  • koetaan, mitä ekumenia on käytännössä ja kuulet, mitä se on teoriassa
  • ollaan eri kristillisten kirkkokuntien vieraana, tutustaan näiden jumalanpalveluselämään ja uskon perusteisiin
  • kohdataan eri tavoin uskovia ja ajattelevia kristittyjä sekä erilaisista kulttuureista tulevia kristittyjä
  • kuullaan ekumenian ajankohtaisista kysymyksistä
  • saadaan tietoa nuorten kansainvälisistä ekumeenisista toimintamahdollisuuksista sekä valmiuksia ekumeenisiin ja kansainvälisiin kohtaamisiin

 

Koulutusjakso alkaa syksyllä ja päättyy keväällä ja sitä järjestetään Helsingissä ja Joensuussa.

 

Lisätietoja: Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.