SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kevyt, vihreä reppu

KMN:n Kansainvälisten asiain komission CCIA:n ydinryhmän jäseniä leirin kartan edessä. Vasemmalta Roel Aalbersberg, Hanna Ojanen, Evelyn Parker, varamoderaattori Emily Welty, moderaattori Frank Chikane ja Mélisande Schifter.

Koululaiset, he jäivät erityisesti mieleen vierailusta al-Za’atarin pakolaisleiriin 26.9.2016. Pieni ekumeeninen delegaatiomme kokousti Jordaniassa, ja kävimme lähellä Syyrian rajaa tutustumassa valtaisaan leiriin, jossa asuu ihmisiä meikäläisittäin suurehkon kaupungin verran, noin 80 000.

 

Oli maanantai ja puolen päivän aika. Tytöt olivat jo koulusta lähteneet, ja pojat kerääntyivät koulun pihalle omaa vuoroaan aloittamaan. Katseet nauliutuneina megafoniin puhuvaan opettajaan, innokkaan odottavaisina muodostamassa käsivarsimitalla säännöllisiä jonoja – vähän jännitys siinä jo tarttuikin! Mitä tänään koulussa opittaisiin?

 

Kaikilla oli samanlainen vihreä reppu.

 

On vaikeaa kuvitella, millaista leirillä on asua. Mutta koulu tuntui tutulta ja turvalliselta, sellainenkin parakkipahainen. Ja ehkä koululaisen oli aamulla isä tai äiti kouluun lähettänyt, katsonut vaatteet ja kammannut hiukset, leirin yksinkertaisesta kodista ehkä muutaman pölyisen korttelinmatkan verran reppu selässä kouluun kävelemään.

 

Kysymyksiä jäi paljon. Erityisesti olisin halunnut kysyä, saisiko sinne reppuun katsoa. Ei niissä ehkä paljoa ollut sisällä, eivät pullistelleet eivätkä näyttäneet painavilta kantaa. Mutta jos vaikka vihko ja kynä, kirjakin? Toivoa ja toiveikkuutta niissä repuissa kuitenkin varmasti oli.

 

Hanna Ojanen

Suomen ev.lut. kirkon edustaja Kirkkojen maailmanneuvoston Kansainvälisten asiain (CCIA) komissiossaSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.