SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kirkot pihalla - ja sisällä  - luomakunnan rukouspäivä Helsingissä 1.9.2011

Kirkot pihalla, jo vuodesta 1999.
Kuva: Markku Sunimento.

 

Luomakunnan rukouspäivää aloiteltiin 1.9.2011 Helsingin Vanhankirkon puistossa aurinkoisessa säässä. Kuluneelle kesälle tyypillistä on ollut nopea säiden vaihtelu ja niin kävi myös torstai-iltana. Kesken kaiken alkoi sataa, mutta onneksi kirkko antoi turvapaikan tapahtumaan saapuneelle runsaslukuiselle ekumeeniselle väelle, jota rankka sadekuuro ehti hetken hieman kastella.

 

Vanhan kirkon puistoon vaelsi väkeä, Suomen Lähetysseuran bändi soitti Hannu Lätin johdolla. Laura Pynnönen lauloi ja kaikki voivat yhtyä laulamaan kun jaossa oli sanat. Jumala voi yksin uudistaa, Jumala voi yksin parantaa. Kädellään Herra johdattaa meitä valon teitä.

 

Luomakunnan rukouspäivää vietetään 1.9. Silloin alkaa myös ortodoksinen kirkkovuosi. LueSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.