SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kristityt öljykentän päällä?

Hannu Nyman
Helsingin metodistikirkossa vietettiin 25. tammikuuta rukousviikon 100-vuotisjuhlaa. Puheissa korostettiin anteeksiantavaa Jumalaa kristinuskon aarteena ja kehotettiin muistamaan, että tarvitsemme toistemme tukea. Ilta päättyi ortodoksiseen rukouspalvelukseen.

 

Metodistikirkon pastori Timo Virtanen ja Kansan Raamattuseurassa toiminnanjohtaja Hannu Nyman ilmaisivat ilonsa satavuotisen ekumeenisen rukousviikon vuoksi ja puhuivat puheissaan myös osuvin vertauksin, ikään kuin Jeesuksen esimerkkiä seuraten.

 

Pastori Virtanen vertasi ekumeenisesti eläviä kristittyjä postimerkkeilijöihin, jotka erilaisista taustoistaan huolimatta ymmärtävät toistensa kieltä ja osoittavat luontaista kiinnostusta toisten keräilijöiden kokoelmia kohtaan. ”Näin tulisi olla meidän hengellisissä elämissämmekin” ei liene tässä kohtaa mikään kulunut fraasi. Edelleen Virtasen mukaan, aivan kuin kaksi maratoonaria menee yhdessä lenkkikenkäostoksille, meidän kristittyjen tulisi kannustaa toinen toisiamme matkan varrella.

 

Hannu Nyman muistutti siitä, millaiset valtavat aarteet meillä kristityillä on uskossamme rakastavaan ja anteeksiantavaan Jumalaan. Tällainen jumalakuva kun ei ole tuttu suuressa osassa maailmaa, ja välillä tuntuu siltäkin, että länsimaissa me kristinuskoon tottuneet kristityt olemme kuin teksasilainen maanomistaja, joka ei tiennyt asuvansa suunnattoman arvokkaan öljykentän päällä. Nyman kertoi myös yhdestä tämän vuoden kristittyjä yhdistävästä tapahtumasta, Turku-hallissa 18.10. vietettävästä Kristus-päivästä. Turkuun on tarkoitus saada mukaan edustus jokaisesta Suomen kunnasta, ja sitä mukaa kuin ilmoittautumisia tulee, väritetään Suomen kartalta aina kyseisen kunnan alue sinisellä värillä.

 

Illan päätteeksi isä Teemu Toivonen ortodoksisesta kirkosta toimitti rukouspalveluksen yhdessä lauluryhmän kanssa. Iltaa isännöi Arto Antturi Helsingin ekumeenisesta toimikunnasta.

 

Jari Välikorpi, teol. yoSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.