SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kohti Aurinkovuorta ja koulun siunaamista

Vääksyn kunnan koulutusjohtaja Juha Leppialho toivotti Pafon osanottajat tervetulleiksi Asikkalaan, jonne olimme seuraavaksi siirtymässä. Ristinkirkossa yhdessä lauletun virrensäkeistön (429:3) jälkeen siirryttiin bussiin, joka kuljetti Vääksyn Aurinkovuoren koululle. 

 

Bussimatkan aikana kuultiin kolme tietoiskua: Anna Hyvärinen kertoi , Katariina Väisänen ja Sirpa-Maija Vuorinen .

 

Aurinkovuoren koulussa pääsimme heti aluksi syömään kunnon kouluruokaa, joka oli maittavaa ja kokemuksena monelle mukavan nostalginen. Koulun ruokasali oli viihtyisä ja valoisa, kuten aurinkoiseen koulun tunnelmaan kuulukin.

 

Rehtori Petri Haapanen toivotti vieraat, oppilaat ja henkilökunnan tervetulleiksi juhlavaan tilaisuuteen, jossa uusi, kaunis, luovuuteen ja opiskeluun kannustava tila siunataan ekumeenisin menoin. 

 

Alkuvirtenä oli koulumaailmasta jo vanhaltakin ajalta tuttu ja turvallinen Totuuden henki, johda sinä meitä.

 

Siunaamisen toimittivat kirkkoherra Petri Tervo (ev.-lut.) ja kirkkoherra Jonas Bergenstad (ort.) yhdessä pastori Jori Branderin (met.), pastori Eero Virtasen (hell.) ja pastori Pauli Heinosen (vap.) kanssa. 

 

Oppilaskuoro lauloi Pekka Simojoen laulun Katson sinun kättesi töitä. Johtajanana musiikinopettaja Riikka Lamminpää-Teivainen

 

Toimituksen ekumeenisuuteen kuului myös ortodoksinen osuus, jossa pappi muun muassa vihmoo pyhitetyllä vedellä siunattavan tilan ja paikalla olevan seurakunnan. Isä Jonas Bergenstadin vihmoessa, helähtivät Aurinkovuoren salissa iloiset äänet.

 

Elämän yksi tärkeimmistä elementeistä on vesi ja se on pyhitetyn veden kautta myös Jumalan pyhyyden ja pyhityksen välikappale.

 

Siunauksen päätteeksi laulettiin kiitosvirsi 135: Jumala loi auringon, kuun ja järvet ja puut, ihmiset myös...Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors