SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kuudes päivä: Kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä…, sen te olette tehneet minulle.

Lukukappaleet

Hes. 34:15-20 Minä etsin eksyneen ja tuon takaisin laumasta harhautuneen, minä sidon murtuneen jalan, minä hoivaan uupunutta.Matt. 25:31-40 Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.

Mietiskely

Matteuksen evankeliumissa meitä muistutetaan siitä, ettemme voi erottaa Jumalan rakastamista toisten rakastamisesta. Me rakastamme Jumalaa, kun ruokimme nälkäisiä, annamme janoisille juotavaa, otamme kodittoman luoksemme, vaatetamme alastoman, huolehdimme sairaista ja käymme vankien luona. Kun pidämme huolta ja palvelemme "yhtä näistä vähäisimmistä", me huolehdimme ja palvelemme itse Kristusta.
Jumalan perheenjäsenten kärsimys tuli näkyväksi vuosien 2020 ja 2021 aikana. Maailmanlaajuinen Covid-19-pandemia sekä taloudellinen, koulutuksellinen ja ympäristöön liittyvä epätasa-arvo vaikutti meihin tavoilla, joiden korjaaminen kestää vuosikymmeniä.  Se paljasti yksilöllisen ja yhteisöllisen kärsimyksen kaikkialla maailmassa ja yhdisti kristityjä rakkaudessa, empatiassa ja solidaarisuudessa. Samaan aikaan Minnesotassa poliisi Derek Chauvinin tekemä George Floydin murha paljasti edelleen jatkuvan rodullisen epäoikeudenmukaisuuden. Floydin huutoon: "En voi hengittää" yhtyivät monet sekä pandemiasta että sorrosta kärsivät.  

Jumala kutsuu meitä kunnioittamaan jokaisen Jumalan perheenjäsenen pyhyyttä ja ihmisarvoa.  Muista huolehtiminen, heidän palvelemisensa ja rakastamisensa ei paljasta, keitä he ovat, vaan sen, keitä me olemme.  Kristittyinä meidän täytyy liittyä yhteen täyttääksemme velvollisuutemme rakastaa ja huolehtia toisista, kuten Jumala huolehtii ja rakastaa meitä.  Näin tehdessämme elämme todeksi yhteistä uskoamme maailmaa palvelevissa teoissamme.

Kristittyjen ykseys

Profeetta Hesekiel kuvaa Herraa Jumalaa paimeneksi, joka kokoaa laumansa yhteen etsimällä eksyneet ja sitomalla loukkaantuneet.  Ykseys on Isän tahto kansaansa kohtaan, ja hän jatkaa tämän ykseyden rakentamista, tehdäkseen laumastaan kokonaisen Pyhän Henkensä toiminnalla. Rukouksessa me avaamme itsemme   ottamaan vastaan Hengen, joka palauttaa kaikkien kastettujen ykseyden. 

Haaste

Millä tavoin "nämä vähäisimmät" ovat näkymättömiä sinulle tai seurakunnallesi?  Kuinka kirkkomme voivat työskennellä yhdessä huolehtiakseen ja palvellakseen "näitä vähäisimpiä?"

Rukous

Rakkauden Jumala,
Me kiitämme sinua loputtomasta huolenpidostasi ja rakkaudestasi meitä kohtaan.  
Auta meitä laulamaan lauluja vapaudesta.
Avaa sydämemme ottamaan vastaan rakkautesi
ja osoittamaan myötätuntoasi 
koko ihmissuvulle. 
Me rukoilemme Jeesuksen nimessä. Aamen.

  • Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


    Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
    Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.