SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kuudes päivä: Toiset lämpimästi vastaanottaen


”Te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy” 

(Joh. 15:16b.)


1. Moos. 18:1Abraham pitää vieraanaan enkeleitä Mamren tammistossa

Mark. 6:3044 Jeesuksen myötätunto kaikkia näitä ihmisiä kohtaan

 

Mietiskely

Kun annamme itsemme Kristuksen muutettaviksi, hänen rakkautensa kasvaa meissä ja kantaa hedelmää. Toisten lämmin vastaanottaminen on konkreettinen tapa jakaa meissä olevaa rakkautta.

Jeesus otti läpi elämänsä lämpimästi vastaan ne, joita hän tapasi. Hän kuunteli heitä ja antoi heidän koskettaa häntä pelkäämättä heidän kärsimystään.

 

Ruokkimisihmeen evankeliumikertomuksessa Jeesuksen tulee sääli nälkäisiä ihmisiä. Hän tietää, että koko ihmisolemus tulee ruokkia, ja että vain hän voi todella tyydyttää leivän nälän ja elämän janon. Hän ei halua kuitenkaan tehdä tätä ilman opetuslapsiaan, ilman sitä vähää, jonka he voivat hänelle antaa: viittä leipää ja kahta kalaa.

 

Vielä tänäänkin hän vetää meitä työtovereikseen ehdottomassa rakkaudessaan. Joskus jokin niinkin pieni asia kuin ystävällinen katse, avoimet korvat tai läsnäolo riittää siihen, että ihminen kokee olevansa tervetullut. Kun me tarjoamme köyhät kykymme Jeesukselle, hän käyttää niitä yllättävällä tavalla.

Silloin me koemme saman mitä Abraham teki, sillä antaessamme me saamme, ja vastaanottaessamme toiset lämpimästi tulemme ylenpalttisesti siunatuiksi.

 

Se on Kristus itse, jonka me otamme vieraana vastaan.

The Rule of Taizé in French and English (2012) s. 103

 

Näkevätkö ihmiset, joita otamme päivästä toiseen vastaan, meissä Kristuksen, rauhamme säteilyn?

The Sources of Taize (2000) s. 60

 

 

Rukous

Jeesus Kristus,
me tahdomme ottaa lämpimästi vastaan kanssamme olevat veljet ja sisaret.
Sinä tiedät, kuinka usein koemme avuttomuutta heidän kärsimyksensä edessä,
ja kuitenkin sinä olet aina jo meidän edellämme
ja olet jo ottanut heidät myötätuntoisesti vastaan.
Puhu heille meidän sanojemme kautta, tue heitä meidän toimiemme kautta
ja anna siunauksesi levätä meissä kaikissa.
Aamen. 

***

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.