SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Todistuspuheenvuoro (Syyrialainen turvapaikanhakija)

Syyriassa elettiin keskinäisessä rakkaudessa ja rauhassa, myös eri uskontojen kesken. Sodan alettua kaikki muuttui. Asuin Raccassa, jota ISIS kontrolloi. En tiedä enää mitään kodistani tai ystävistäni siellä. Monet ystäväni tapettiin leikkaamalla päät irti. Kotikyläni oli kristitty kylä.

 

Pakenin Damaskoksen lähellä olevaan kylään asumaan. ISIS saartoi kylän. Öisin heräsimme kamalaan kiljumiseen. Olen ammatiltani opettaja. Mennessäni päivisin töihin, yläpuolellani lensi raketteja ja pelkäsin.

Sain pakollisen kutsun armeijaan. En kristittynä halua osallistua sotaan. Mielestäni Syyrian sodassa kyse on uskonnosta. Siksi pakenin Libanoniin. En varmaankaan näe suurinta osaa läheisistäni enää koskaan. ISIS vaatii kohtuuttomia lunnaita säilyttääkseen kristityt hengissä. ISISiä kiinnostaa vain raha.

 

Jatkoin matkaani yksin. YK:n kautta pakolaisstatuksen saaminen olisi ollut epätodennäköistä. Matka jatkui Turkin, Makedonian, Serbian ja Unkarin kautta. Matkalla oli paljon vaaroja, varkauksia, poliisit jahtasivat meitä peltojen halki. Pakenimme kauhuissamme läpi Euroopan Suomeen.

 

Haluan kiittää suomalaisia saamastamme rakkaudesta, avusta ja lämmöstä.

 

Pakenin uskoni tähden. Siksi haluan osoittaa uskoani auttamalla ja rakastamalla muita aina kun voin. Opiskelen suomenkieltä ja rakastan Suomea ja sen kieltä. Olen aktiivinen eri seurakunnissa ja opetan vapaaehtoisena arabiaa maahanmuuttajalapsille. Olen hakenut töitä luterilaisesta seurakunnasta, haluan todella aloittaa uuden elämän ja työn Suomessa. Työpaikka ei ole vielä avautunut. Huomaan olevani rikki kokemuksistani entisessä kotimaassani. Vaimoni on vielä Syyriassa. Se huolestuttaa minua.

 

Kiitos, että sain tulla kertomaan teille kokemuksistani. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors