SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kansainvälisten tapahtumien kalenteri

Samalla kun jokainen kristillinen yhteisö viettää Luomakunnan aikaa omalla tavallaan eri puolilla maailmaa, muutamiin tapahtumiin voidaan liittyä yhtenä suurena yhteisönä.

 

Syyskyyn 1.

Luomakunnan päivä/Luomakunnan rukouksen päivä maailmassa

Luomakunnan päivä, jota kutsutaan myös Luomakunnan rukouksen päiväksi maailmassa, avaa Luomakunnan ajan vuosittain. Paavi Fransiskus, patriarkka Batholomeus, Kirkkojen maailmanneuvosto ja monet muut johtajat ovat kutsuneet kristityt viettämään sitä. Maailmanlaajuisesti kristittyjä kutsutaan yhteen jumalanpalveluksiin yhteisen asiamme puolesta. Lisää informaatiota:

 

Syyskuun 22.

Kansainvälinen rantojen siivouspäivä

Jo kolmenkymmenen vuoden ajan yhteisöt ovat kokoontuneet siivoamaan roskia rannoilta ja vesistöistä, lammista, järvistä ja joista. Yhdessä vapaaehtoiset siivoavat ja lajittelevat suunnattomia jätevuoria vuosittain. Sinun yhteisösi voi liittyä mukaan. Lisää tietoja:

 

Syyskuun 23-29.

YK:n Climate Action Summit

YK:n pääsihteeri johtaa ilmastokokouksen, jonka tavoitteena on herättää maailman huomio Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi. Pariisin sopimus on hyväksytty kaikissa maailman valtioissa  - vain USA on sanonut irtautuvansa siitä. Valtiot eivät ole kuitenkaan tehneet suunnitelmia tavoitteiden saavuttamiseksi. 197 sopijavaltiosta vain seitsemän on tiellä, jossa onnistutaan pitämään ilmaston lämpenemin alle 2°C tasossa, ja vain kaksi alle 1.5°C. Tutkimukset osoittavat, että jokainen lämpöaste tarkoittaa lisää nälkää, sairautta, ja lisää konflikteja. YK:n pääsihteerin järjestämä kokous on mahdollisuus ihmisille edistää ja tukea oikeita, kunnianhimoisia suunnitelmia kriisin ratkaisemiseksi.

 

Lokakuun 4.

Pyhän Fransiskuksen päivä

Monet traditiot kunnioittavat Pyhää Fransiskusta ja pitävät häntä inspiraation lähteenä luonnonsuojelulle. Lokakuun 4. päivä on Fransiskuksen päivä ja Luomakunnan ajan viimeinen päivä. Uskonnolliset johtajat eri puolilta maailmaa kokoontuvat yhteen pohtimaan sitä, miten Pyhä Fransiskus on johdattanut heitä hengellisellä tiellä ja juhlimaan yhteistä kuukauden jaksoa, Luomakunnan aikaa.

 

Tulee mukaan sosiaalisessa mediassa

Liity mukaan rukoukseen ja pohdintaan ja jaa uutisia sosiaalisessa mediassa. Kannustava kansainvälinen yhteisö on muotoutumassa Facebookissa ja Twitterissä.

Liity mukaan kansainväliseen yhteisöön käyttämällä #SeasonOfCreation -hashtagia Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa. Tällä hashtagillä merkityt postaukset voivat näkyä – nettisivulla.

Kutsumme sinut seuraaman Season of Creation -teemaa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2020/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.