SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Luomakunnan aika 1.9.–4.10.2020 teemana Maan riemuvuosi

vietetään vuonna 2020 teemalla Maan riemuvuosi. Suomen Ekumeeninen Neuvosto julkaisee suomennoksen kansainvälisen materiaalin keskeisimmistä osista. Käännöksen on laatinut Kati Pirttimaa.

 

Johdanto

Kiitos, että tuot yhteisösi Luomakunnan aikaan. Joka vuosi syyskuun ensimmäisestä päivästä lokakuun neljänteen kristittyjen perhe liittyy maailmaanlaajaan rukouksen juhlaan ja toimintaan yhteisen kotimme suojelemiseksi.

 

Kristuksen seuraajina eri puolilta maailmaa jaamme yhteisen tehtävän Jumalan luoman varjelijoina. Näemme, että hyvinvointimme on kietoutunut yhteen luomakunnan hyvinvoinnin kanssa. Riemuitsemme mahdollisuudesta pitää huolta yhteisestä kodistamme sekä sisaristamme ja veljistämme, jotka jakavat tämän kodin kanssamme.

 

Tänä vuonna luomakunnan ajan teema on Jubilee for the Earth – Maan riemuvuosi. Kutsumme sinut mukaan pohtimaan kiinteää yhteyttä maapallon levontarpeen ja ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja poliittisen elämän välillä. Tänä erityisenä vuonna tarve oikeudenmukaiseen ja kestävään systeemiin on noussut esiin globaalin COVID-19 pandemian kauaskantoisina vaikutuksina. Me tarvitsemme moraalista ajattelua tämän riemuvuoden jatkoksi.

 

Tämä opas auttaa perehtymään Luomakunnan aikaan ja suunnittelemaan sen viettämistä. Lisää resursseja, webinaareja ja rukoushetkiä, Facebook-ryhmä ja valokuvia on saatavissa netissä. Voit vierailla osoitteessa saadaksesi kaikki (englanninkieliset) materiaalit käyttöösi.

 

Suomennos PDF-tiedostona:


Luomakunnan aika 2020.pdf

 


Elämän Luoja,
Sanastasi maa kasvoi siementä tekeviä kasveja ja erilaisia hedelmäpuita. Joet, vuoret, mineraalit, meret ja metsät ylläpitivät elämää. Kaikkien silmät katsoivat sinuun ja si...
Aloita rukoushetki sytyttämällä kynttilä, aseta tilaan esineitä kuvaamaan maanviljelystä tai paikallista luontoa, ja aloita rukoilemalla

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.