SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Maata Näkyvissä on vuoden 2009 Kristillinen mediateko

Vuoden kristillinen mediateko -tunnustuksen vastaanottivat Maata näkyvissä -festarien vetäjä Juha Heinonen, projektipäällikkö Anne Vähätalo sekä tiedottaja Johannes Koskenniemi. Tunnustuksen luovuttajana päätoimittaja Kai Kortelainen. Kuva: Freija Özcan.

 

Kristillinen mediateko -tunnustus luovutettiin maanantaina 25.1.2010 Maata Näkyvissä -festareille. Tunnustus festareille annettiin sen neljännesvuosisadan jatkuneesta määrätietoisesta ja ennakkoluulottomasta tavasta välittää kristillisiä arvoja nuorisolle musiikin, taiteen ja uuden median välityksellä.

Festaria on järjestetty vuodesta 1985 alkaen. Kuluneen vuoden mediateoksi -festarit nousi sitkeydellään. Sikainfluenssakohun keskellä järjestäjät kieltäytyivät perumasta tapahtumaa, vaikka jopa kristillinenkin media kehotti siihen.

Peruuttamisen sijaan festarin järjestäjät tekivät kaiken voitavansa ja jopa yli vaaditun turvatakseen kymmentuhantisen festariyleisön terveyden tapahtuman aikana. Nettisivuille tuotettiin selkeät ohjeet olla saapumatta paikalle, jos on oireita, varattiin riittävästi terveydenhuoltohenkilökuntaa, juhla-alueelle määriteltiin eristysalueet mahdollisille oirehtiville nuorille jne.

 

Festarien jälkeen voitiin todeta, että viitisentoista nuorta oli saanut sikainfluenssaa vastaavia oireita, mutta varsinaisia tapauksia ei tapahtuman aikana todettu.

Miksi sitten nimenomaan kristillinen mediateko? Siksi, että peruuttamisehdotuksiin liittyi myös arvovaraus. Mediassa ei ollut havaittavissa, että olisi ehdotettu elokuussa Helsinkiin 80 000 kuulijaa keränneen Madonnan konsertin peruuttamista sikainfluenssavaaran vuoksi.

Ei kuulunut myöskään ehdotuksia vaikkapa festarien kanssa samassa kaupungissa pelattavien TPS:n jääkiekko-otteluiden peruuttamista. Tai Helsingin Messukeskuksen 76.000 kävijän Kirjamessujen siirtämistä.

 

Tässä erilaisten arvojen maailmassa Maata Näkyvissä -festarien vetäjät ja tuhansien vapaaehtoisten nuorten joukko on kyennyt toteuttamaan vuodesta toiseen Pohjoismaiden suurimman nuorisotapahtuman, jossa musiikki, videot, teatteri ja muut erilaiset mediat on valjastettu Raamatun perussanoman välittämiseen nousevalle polvelle.

Palkinnon luovuttivat helmikuun alussa avattavan kristillisen Seurakuntalainen.fi -nettiportaalin päätoimittaja Kai Kortelainen sekä SuomiTV:ssä aloittavan Sunnuntaikatsauksen tuottaja Thorleif Johansson.

 

Vuoden kristillinen mediateko -tunnustuksen vastaanottivat Maata näkyvissä -festarien vetäjä Juha Heinonen, projektipäällikkö Anne Vähätalo sekä tiedottaja Johannes Koskenniemi.

vuonna 2005 perustama Vuoden kristillinen mediateko -tunnustus on luonteeltaan ekumeeninen, ja se luovutetaan vuosittain tammikuun 25. päivänä, joka on vanhassa kristillisessä perinteessä apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Päivä on myös kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon päätöspäivä. Kyseinen viikko on viime vuosisadan syvimpiä ja laajimmalle levinneitä hengellisiä liikkeitä.

 

Palkinnon aikaisemmat saajat:

Vuoden 2005 Kristillinen mediateko: Kehityspäällikkö Ilkka Kastepohja

Vuoden 2006 Kristillinen mediateko: Elokuvaohjaaja Klaus Härö

Vuoden 2007 Kristillinen mediateko: Metallimessu

Vuoden 2008 Kristillinen mediateko: RV-lehti

 

Lisätietoja:

Verkkoviestintävastaava Thorleif Johansson

 

0207 681 701

Projektipäällikkö Anne Vähätalo

 

050 308 6576Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.