SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Mari-Anna Pöntinen siunattiin uuteen tehtävään

Eeva Kemppi-Repo, Heikki Huttunen, Mari-Anna Pöntinen, Eeva Salo-Kopperi ja Seppo Rissanen.

 

Lähetyskirkossa pidettiin 23.9.2015 aamuhartaus, jossa Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeriksi valittu, TT Mari-Anna Pöntinen lähetettiin ja siunattiin uuteen tehtäväänsä. Siunaamisen toimittivat toiminnanjohtaja Seppo Rissanen, rovasti Eeva Kemppi-Repo ja koulutussuunnittelija Eeva Salo-Kopperi. Artisti Jukka Leppilampi tulkitsi koskettavasti kappaleen Kysytkö palvelushintaa.

 

Kysytkö palvelushintaa, kysytkö kuinka kannattaa. Nousetko vastarintaan, jos et ajassa arvoa saa. Riittääkö että saat olla Jumalan vainiolla... Hilja Aaltosen runon on säveltänyt Jarmo Sormunen ja laulu on tullut Marille rakkaaksi.

 

Seppo Rissanen lahjoitti tilaisuudessa sinivalkoisen lasisen lähetyslinnun pääsihteeri Heikki Huttuselle kiitoksena pitkäaikaisesta, rakentavasta yhteistyöstä, jonka hän toivoi edelleen jatkuvan. Lähetyslinnun sai myös Mari-Anna Pöntinen kiitoksena työstään ja onnen ja siunauksen toivotuksena uuteen tehtävään.

 

Kirkosta siirryttiin kahville Wrede-saliin. Muun muassa SLS:n henkilöstön kehittämispäällikkö Jari Jaakkola puhui. Hän luonnehti Maria kolmella K:lla. Kontekstuaalisuus, Kauneus, Kirkko

 

Kontekstuaalisuuden myötä Jaakkola palautti mieliin Marin keskeisen työn SLS:n erikoistumiskoulutuksessa. Siinä ovat koulutettavat saaneet hyvät eväät. Kauneuden puhuja nosti esiin Marin ulkoisessa olemuksessa. Kauneuteen liittyy myös kaipaus ja kipuilu. ”Näet, että asiat voisivat olla toisin ja haluaisit asioita muuttaa”, hän tiivisti. Mari haluaa luoda kauneutta ja viihtyy harmonisessa tilassa. 

 

Kirkkoon liittyy koinonia ja Kristuksen kirkon ykseyden rakentaminen. Vuodet Botswanassa ovat jättäneet jälkensä. ”Jos on jotain remontoitavaa, Mari mieluummin pidentää pöytää kuin rakentaa aitoja”.

 

Teksti ja kuvat: Sirpa-Maija VuorinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.