SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Maria Wolframin Disconnected Connection Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa

Maria Wolfram on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka tekee maalauksia ja installaatioita. Hän on prosessiorientoitunut ja maalaa ensisijaisesti öljyväreillä mutta myös mm. musteella ja akryylillä kankaalle, puulevylle ja paperille. Uusimmissa teoksissaan Wolfram käyttää myös kollaasia. Installaatioissaan hän on usein yhdistänyt maalauksia ja tekstiiliveistoksia.

Maria Wolfram on kiinnostunut naisen roolihistoriasta, vallasta, tasa-arvosta ja näiden taustalla olevista tekijöistä sekä rakenteista.
Naisilla on ollut valtaa ja tärkeitä yhteiskunnallisia tehtäviä muinaisista ajoista lähtien. Kuitenkin naisesikuvia on vaikea löytää - on kuin naisten historia olisi piilotettu johonkin. Tämä vaikuttaa voimakkaasti tänä päivänäkin tasa-arvoon ja naisten asemaan.
Tällaisten ajatusten siivittämänä Wolfram tekee taidetta.

Taidekappeliin Maria Wolfram tuo sarjan uusia, tämän vuoden aikana sekatekniikalla (tussi, akryyli, öljyväri ja kollaasi) toteutettuja maalauksia.

Näyttely avoinna 1.-31.7.2018 ma, ti, ke, pe 11–16, to 11–18:30, la-su 12–15.

Tervetuloa!

Lisätietoa: Maria Wolfram, 050 339 7310,

Marjaana Valvee, toiminnanjohtaja
Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli
Seiskarinkatu 35, 20900 Turku, 02 257 777Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors