SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Naiset tunturissa -tapahtuman palvelus Ekumeenisella vaellusristillä

Isä Rauno Pietarinen ja kanttori Anneli Pietarinen toimittivat 29.8.2016 ortodoksisen ehtoopalveluksen Vaeltajan ristillä Olostunturin pohjoisrinteellä. Palvelus oli mieliinjäävä, Luojan luomistyötä ylistävä. Isä Rauno valotti ehtoopalveluksen sisällöstä, että siinä opettelemme luomispsalmia. Se luonto, jonka näemme ympärillämme on ainoa ennustus paratiisista. Luonto on paratiisiin ikoni.

 

Palvelus oli osa parhaillaan menossa olevaa ekumeenista Naiset tunturissa -viikkoa, jonka järjestävät NNKY-liitto ja SEN:n Naisjaosto. NNKY-liiton Keimiötunturin kupeessa on tapahtuman ympäristö.

 

Oloksen Vaeltajan ristillä on yhtymäkohta myös SEN:n historiaan, sillä se on pystytetty ortodoksisen kirkon jo nyt edesmenneen arkkipiispa Johanneksen Lapissa 1950-60-luvulla toteutunutta työsarkaa ja muutenkin hänen laaja-alaista työtään kunnioittaen. Risti sai paikkansa arkkipiispa Johanneksen vielä eläessä eli vuonna 2007. Arkkipiispa Johannes oli SEN:n puheenjohtaja 1989-1999.

 

Risti on arkkitehti Jarmo Lokion suunnittelema. Piispa Samuel Salmi siunasi hengellisen hiljentymispaikan käyttöön kesällä 2007. Vaeltajan risti tunnetaan myös nimillä Johanneksen risti sekä Ekumeeninen vaellusristi. Risti on valmistettu puusta ja sen ympärille on ladottu istuimia Muonion kirkon entisistä porraskivistä. Kirkollisten tilaisuuksien ja retkeilijöiden hiljentymispaikan taustalla kohoavat Pallastunturien upeat kerot.

 

Sirpa-Maija Vuorinen

 

Klikkaa kuvia, niin ne avautuvat suurempina.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.