SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Naisnäkökulmaa Saksan kirkkopäiviin

Avajaistilaisuus Elben rannalla oli vaikuttava ja kokosi väkeä rannat tulvilleen. Takana Dresdenin symboli, Frauenkirche.

 

Kristittyjä naisia eri puolilta Eurooppaa osallistui Saksan evankelisia kirkkopäiviä valmistelevaan kokoukseen Dresdenin ulkopuolelle Tharandtin pikkukaupunkiin 31.5.–4.6.2011. Kokous oli Ecumenical Forum for European Chiristian Womenin järjestämä. Erityisinä aiheina olivat ekologia ja kirkkopäivien teeman Missä on aarteesi, siellä on sydämesi pohdiskelu. Itse kirkkopäivät Dresdenissä toteutettiin 1.-5-6. Päivien yleisilme oli avara, koko yhteiskuntaa syleilevä. Paitsi ekologisten ja uskontodialogiin liittyviä kysymyksiä, esillä olivat köyhät, myös globaali köyhyys, maailmantalous, ja monenkirjavat maansisäiset kulttuurit. Kristillinen sanoma kuului kirkkaana.

 

SEN:n naisjaoton jäsen, pastori Eija Kemppi kirjoittaa kokemuksistaan.

 

Lue .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.