SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Nuorten ekumeeninen tapaaminen: Kristuksen rakkaus sovittaa ja uudistaa nuoret kirkoissa ja yhteiskunnassa

Kuva: Albin Hillert/WCCLauantaina 27.8. Karlsruhessa Saksassa alkoivat eri ryhmien ennakkotapaamiset, jotka johtavat Kirkkojen maailmanneuvoston 11. yleiskokoukseen 31.8.-8.9.2022. Ekumeenisen nuorten ennakkotapaamiseen osallistuvat myös suomalaiset nuoret delegaatit ja stuertit, yli 400 nuoren aikuisen kanssa eri puolilta maailmaa.

Nuorten tapaamisen avajaisjumalanpalveluksen aikana 27.8. Karlsruhessa Saksassa Jussi Luoma, juuri vihitty Suomen evankelisluterilaisen kirkon pastori, kertoi, kuinka hän on odottanut tätä hetkeä. "Erilaisista taustoista, erilaisilla unelmilla ja erilaisilla matkoilla Jeesuksen seuraajina, tässä me nyt olemme, valmiina juhlimaan tätä erityistä moninaisuutta. Seuraavien päivien aikana muodostamme ruumiin, jossa jokaisella meistä on olennainen osa", Luoma tabindex="-1" style="color: rgb(56, 88, 152); cursor: pointer; font-family: inherit;">sanoi.

Pohdittuaan Raamatun kohtaa 1. Kor. 12:12-27 hän kertoi lisäksi, että suomeksi ei ole täydellistä sanaa kuvaamaan ajatusta Kristuksen ruumiista. "Suomen kielessä sana, jota tässä kohdassa käytetään, on ruumis. Meidän kielessämme tätä sanaa käytetään usein kuvaamaan kuollutta ruumista. Mutta tässä merkityksessä ei puhuta ruumiista vaan elävästä ja aktiivisesta, toiminnallisesta ruumiista. Se, että olemme elävä ruumis, tarkoittaa, että emme ole erossa tästä maailmasta. Hengitämme tässä maailmassa, tässä Jumalan luomuksessa, toimimme tässä maailmassa ja haluamme muuttaa tätä maailmaa. Elävä ruumis tarkoittaa myös sitä, että jokainen tämän ruumiin jäsen on tietoinen muista jäsenistä ja niiden olemassaolosta ja myös huolehtii niistä. Kuten tiedämme, refleksit ovat tärkeä merkki elävästä kehosta", Luoma sanoi.

Lue lisää

Kuva: Albin Hillert/WCC


Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.