SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Oppikysymykset ja kirkon uudistuminen – Sofiassa 2.-3.10.2014

Faith and Order -kokoontumisen osanottajat. 

Metropoliitta Ambrosius osallistui kokoontumisen avaukseen. Kuvassa oikealla Suomen ev.lut. kirkon ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen.Helsingissä, kulttuurikeskus Sofiassa on parhaillaan meneillään Nordic-Baltic Faith and Order -kokoontuminen. Kauniissa merellisessä ympäristössä, syysauringon lämmössä pohditaan keskeisiä opillisia kysymyksiä.

 

Kokoontumisen tarkoituksena on tarkastella Kirkkojen maailmanneuvoston julkaiseman Kirkko-asiakirjan ja yleensä Faith and Order -työn hyödyntämistä Pohjoismaiden ja Baltian kirkoissa. Kokoontumiseen osallistuu myös Kirkkojen maailmanneuvoston Faith and Order -komission johtaja John Gibaut.

 

Osanottajia on Ruotsista, Norjasta ja Suomesta.

 

John Gibaut totesi puheessaan muun muassa, että pohjoismaiset kirkot pitävät selkeästi itsestään selvänä, että ollaan aktiivisesti mukana ekumeenisessa liikkeessä. Gibaut suorastaan hämmästeli sitä kuinka tavattoman suuren panoksen pohjoismaiset kirkot ovat tuoneet globaaliin ekumeeniseen liikkeeseen.

 

Mikä on Kirkko-dokumentti?

 

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) Faith and Order -komission järjestyksessään toinen lähentymisasiakirja (2012) The Church: Towards a Common Vision julkistettiin suomeksi 23.1.2014 nimellä .

 

Asiakirja ilmestyi SEN:n julkaisusarjasssa ja sen kustantaja on kirkkohallituksen ulkoasiain osasto. Sen on suomentanut TT Minna Hietamäki. Julkaisun ovat suomeksi toimittaneet pääsihteeri Heikki Huttunen ja johtava asiantuntija Tomi Karttunen. Suomennosta ovat kommentoineet luterilaisten ja ortodoksien ohella niin katolisen kirkon kuin vapaakristillisyyden edustajat.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.