SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Paavi Franciscus yhteisessä rukoushetkessä Kirkkojen maailmanneuvostossa

Kuva:Albin Hillert/ WCC

Pyhä isä, paavi Franciscus saapui autosaattueessa Kirkkojen maailmanneuvoston Ekumeeniseen keskukseen Genevessä. Neuvostolla on meneillään keskuskomitean kokous, johon osallistuu jäsenkirkkojen delegaatit ja neuvonantajat ympäri maailmaa.

 

Kuva: Albin Hillert/WCC

Puheessaan yhteisessä rukoushetkessä paavi Franciscus lempeästi ohjaa kristittyjä kulkemaan Hengessä. Tähän kulkemiseen ihminen on luotu jo syntymästään saakka, siitä saakka, kun hän ensimmäisen kerran avaa ovensa siihen saakka, kun hän viimeisen kerran sulkee silmänsä.

 

Jos jäisimme vain sisään ja eläisimme omien halujemme ja toiveidemme mukaan elämämme ei kuvastaisi sitä Kristuksen Henkeä, joka vie palvelemaan ja rakastamaan. Kun uskallamme lähteä kulkemaan ja avaamme ovemme rakkaudelle, kuljemme Hengen varassa.

 

Paavi Franciscuksen syvällinen ja lempeä puhe kutsuu kaikkia rakkauden tielle, sille tielle, jota ei ohjaa itsekkyys, vaan itsensä antaminen Jumalan varaan. Avatkaamme ovemme ja sydäntemme portit.

 

Paavi Franciscus kiitti myös Kirkkojen maailmanneuvostoa siitä suuresta työstä, jonka se on antanut ekumenialle. Ekumeenista liikettä ei kukaan itsessään omista, vaan se on kaikkien kristittyjen yhteinen aarre. Se kuljettaa yhteyteen, jossa saamme olla yhteydessä Jumalaan, omaan itseemme ja toinen toiseemme.

 

Paavi Franciscuksen  puhe kannattaa kuunnella , jossa se on käännetty englanniksi.

 

 

Mari-Anna AuvinenSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.